Băiatul, în vârstă de 18 ani a luat maşina mamei sale şi a invitat un prieten la o plimbare „tare”.

Sesizaţi, poliţiştii au pornit pe urmele băiatului. Maşina a fost depistată pe raza oraşului Şomcuta Mare. Întrucât tânărul nu a oprit la semnalele regulamentare, acroşând autospeciala din dotare, poliţiştii din Şomcuta Mare au pornit în urmărirea sa şi au luat de îndată legătura cu poliţiştii din judeţele limitrofe.

La ieşire din localitatea Mesteacăn, poliţiştii au încercat să oprească maşina dar şoferul nu s-a supus somaţiilor poliţiştilor.

Atunci, poliţiştii au executat focuri de avertisment, atât în plan vertical cât şi la nivelul pneurilor. Şoferul şi-a continuat deplasarea până pe raza localităţii Ileanda, unde din nou a ignorat semnalele poliţiştilor, iar la scurt timp, pentru că nu a păstrat distanţa de siguranţă, a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat din Oradea. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Acela a fost momentuil în care poliţiştii au reuşit să-l imobilizeze de tânărul teribilist care deţine permis de conducere de câteva luni. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Tânărul va fi transportat la spital pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din informaţiile anchetatorilor, tânărul a alimentat autoturismul dintr-o staţie de carburanţi din Baia Mare şi a plecat, fără a achita contravaloarea combustibilului.

Se continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu, urmând a fi luate măsuri legale, potrivit digi24.ro