Unul dintre cei mai urmăriți oameni de afaceri, motiv de dispută între România și Italia

Dragos Săvulescu s-a enervat după ce a aflat că ministrul Justiției din România i s-a adresat omologului din Italia în cazul ce-l vizează.

Dragoș Săvulescu, fost acționar la Dinamo, dar în urmărire de autoritățile române, a reacționat pe contul de Facebook, după ce Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a comentat, astăzi, situația sa juridică. Omul de afaceri a fost condamnat 5 ani și 6 luni într-un dosar al retrocedărilor frauduloase și se află în Italia. „Scrisoare deschisa adresata ministrului justitiei Catalin Predoiu Domnule ministru, Stupefiat, am aflat din presa despre comentariul facut astazi intr-o conferinta de presa referitor la situatia mea juridica. Dumneavoastra, in calitate de Ministru al Justitiei v-ati exprimat „dezamagirea” fata de decizia instantei italiene in cazul meu iar apoi ati scapat „porumbelul” spunand “…Poate aude ministrul italian al justitiei”. !!!! Predoiu, luat la întrebări Pai, domnule ministru al justitiei din Romania, am cateva intrebari pe care vreau sa vi le adresez public: 1. De ce sunteti dezamagit, domnule ministru, cand o Justitie REALA dintr-o tara cu adevarat democratica APLICA CU ADEVARAT LEGEA si RESPECTA PRINCIPIILE GENERALE DE DREPT SI DREPTURILE FUNDAMENTALE ALE OMULUI? Cum va permiteti, domnule ministru, sa interpelati public modul de aplicare a justitiei din Italia? Credeti cumva ca poate exista o minima comparatie privind corectitudinea aplicarii legii intre Italia - o tara cu adevarat democratica si avand o reala Democratie si Justitie - si Romania - o tara ex-comunista cu justitie deficitara si plina de abuzuri, incalcari ale drepturilor omului si amestec ale serviciilor secrete si politicului in justitie??? Cum va permiteti domnule ministru sa insinuati asa ceva??

2. Daca tot ati discutat despre cazul meu si v-ati exprimat dezamagirea, de ce nu sunteti dezamagit, domnule ministru, si de modul SCANDALOS in care s-a judecat „Dosarul retrocedarilor”, acest dosar in care am fost condamnat absolut ABUZIV?? De ce nu sunteti dezamagit, domnule ministru, de modul ILEGAL in care s-a repartizat acest dosar „Completului Negru” prezidat de celebrul judecator Ionut Matei, seful structurii de securitate din Inalta Curte?”, a scris Săvulescu. Contestă condamnarea primită El și-a continuat discursul: „De ce nu sunteti dezamagit, domnule ministru, de faptul ca in dosar s-au produs NENUMARATE ABUZURI SI INCALCARI ALE LEGII de catre judecatorii din Completul Negru care au judecat dosarul? Nu sunteti dezamagit, domnule ministru, si de faptul ca in dosar s-au produs CONDAMNARI FARA PROBE, pe fapte ce nici nu pot fi considerate fapte penale, ce tin exclusiv de modul de interpretare si aplicarea a legii civile, pentru faptul ca nu s-a respectat si tinut cont de expertiza din dosar care arata clar ca nu exista nicun prejudiciu, pentru faptul ca s-a condamnat abuziv si fara probe pentru fapte pentru care instanta de fond a dispus ACHITAREA, sau pentru faptul ca s-a incalcat, inter alia, dreptul la aparare si la un proces echitabil prin nemotivarea Sentintei de fond? De ce nu sunteti dezamagit, domnule ministru, de tergiversarea motivarii Sentintei de condamnare (cu peste 9 luni, in conditiile in care legea prevede doar 30 de zile pentru motivare si in conditiile in care multi oameni nevinovati zac in puscarii) sau de tergiversarea judecarii cailor extraordinare de atac formulate in dosar, pe care bietii judecatori, aceia care mai sunt nealterati de Sistem, dar la presiunea Sistemului, nu mai stiu cum sa amane sau sa scape de cauzele pe rol din acest dosar-mascarada ca de un cartof fierbinte dat din mana in mana? Intrebarea are consistenta in conditiile in care calea de atac a apelului, in care am fost condamnat, s-a judecat in 2 luni, in doar 3 sedinte de judecata la foc continuu.”

Fostul acționar de la Dinamo a mai spus că: „3. Ati spus chiar dumneavoastra ca nu obisnuiti sa comentati deciziile instantelor de judecata. Pai atunci cum de comentati decizia unui complet de judecata dintr-un stat democratic important european?? Aveti idee de faptul ca aceasta decizie s-a luat ca urmare a aplicarii corecte a directivelor europene (carora Romania este semnatara) si a legii italiene? Dezamagirea dumneavoastra este raportata la aplicarea corecta a legii de catre o instanta de judecata, raportata la legislatia europeana in vigoare sau la legea italiana?? Din pacate insinuarea dumneavoastra este ca judecatorii din Italia au aplicat ilegal legea! Iar daca este asa, atunci acesta este un gest de mare tupeu tocmai din partea Ministrului Justitiei al unei tari care este profund deficitara in domeniul infaptuirii Justitiei!!! „Justiția din România nu funcționează corect” 4. Ce vreti sa spuneti, domnule ministru, cu formularea “..Poate aude Ministrul italian al Justitiei??? Sugerati cumva o interventie a Ministrului Justitiei in actul de justitie italian??? Daca este asa, cum pare, din pacate, atunci formularea dumneavoastra nu reprezinta altceva decat evidenta modului DEFECT in care dumneavoastra personal intelegeti actul de justitie si il aplicati in Romania!!! Este modul dumneavoastra de intelegere si de aplicare a actului de justitie in Romania !! Este dovada evidenta a conceptului comunist al implicarii politicului in actul de justitie!!! Este motivul principal pentru care JUSTITIA din Romania NU FUNCTIONEAZA CORECT, lasand loc abuzurilor si implicarii politicului in justitie!!!” În finalul postării, ministrul Justiției a fost întrebat ce așteaptă de la partea italiană. „Cam ce asteptari aveti, domnule ministru al justitiei din Romania, de la omologul dvs. din Italia?? Asteptati o interventie in actul de justitie sau eventual o ancheta in actul de justitie???? In mod evident, v-a luat gura pe dinainte si ne-ati spus tuturor cine sunteti, cum intelegeti justitia si de ce nu avem Justitie reala in Romania! Intr-un fel, va sunt recunoscator, domnule ministru, pentru ca ati reusit sa aratati public modul in care intelegeti dumneavoastra infaptuirea actului de Justitie! Q.E.D. Va doresc o seara exceptionala!”