Evenimentul Zilei > Economie > UNUL dintre CEI MAI BOGAȚI ROMÂNI are undă verde pentru o nouă afacere
UNUL dintre CEI MAI BOGAȚI ROMÂNI are undă verde pentru o nouă afacere

UNUL dintre CEI MAI BOGAȚI ROMÂNI are undă verde pentru o nouă afacere

Compania minieră African Minerals Ltd a acordat firmei Timis Corp, deţinută de omul afaceri român Frank Timiş, accesul la transportul minereului de fier de la mina Marampa, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit Reuters, African Minerals va analiza posibilitatea de a combina produsele de la Marampa şi de la mina Tonkolili din Sierra Leone, pentru a avea acces la pieţele de oţel din Europa. 

Frank Timiş este preşedintele African Minerals Ltd şi a cumpărat mina Marampa de la compania London Mining, aflată din octombrie sub administrare judiciară din lipsa fondurilor şi după ce nu s-a reuşit găsirea unui cumpărător. 

Mina Marampa are aproximativ 1.300 de angajaţi şi are rezerve de minereu de fier suficiente pentru exploatare în următorii 40 de ani. Mina se află la aproximativ 120 de kilometri de exploatarea de la Tonkolili. 

În urmă cu două săptămâni, Timis Corp a acceptat să cumpere mina Marampa. African Minerals a fost de acord să furnizeze Timis Corp acces la infrastructura sa de transport pentru şase milioane de tone de minereu anual. 

African Minerals ar urma să beneficieze de costuri mai scăzute pentru infrastructură şi de oportunităţile apărute după combinarea produselor de la Marampa şi Tonkolili, economiile fiind estimate la 12 dolari pe tonă la actualele preţuri, a anunţat directorul general, Alan Watling.