Evenimentul Zilei > Justitie > Universitatea din Craiova a facut publica LISTA cadrelor didactice care sunt cercetate in SCANDALUL eliberarii „scriitorilor din puscarii”. Vezi ce a iesit din pixul SAVANTILOR incarcerati
Universitatea din Craiova a facut publica LISTA cadrelor didactice care sunt cercetate in SCANDALUL eliberarii „scriitorilor din puscarii”. Vezi ce a iesit din pixul SAVANTILOR incarcerati

Universitatea din Craiova a facut publica LISTA cadrelor didactice care sunt cercetate in SCANDALUL eliberarii „scriitorilor din puscarii”. Vezi ce a iesit din pixul SAVANTILOR incarcerati

Rezultatele cercetărilor disciplinare vor fi cunoscute în două săptămâni și vor fi făcute publice, anunta conducerea Universitatii din Craiova.

26 de cadre didactice din cadrul Universitatii din Craiova sunt cercetate de catre comisiile infiintate ad- hoc de SEnatul institutiei.   , Un numar de 12 universitari provin de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, de unde s-au dat recomandări inclusiv pentru lucrări științifice în domeniul dreptului, patru cadre didactice de la Facultatea de Educație Fizică și Sport și alte patru cadre didactice de la Facultatea de Drept, un conferențiar de la Facultatea de Teologie, trei cadre didactice de la Facultatea de Științe Sociale, un profesor de la Litere și unul de la Facultatea de Agronomie. Rezultatele cercetărilor disciplinare vor fi cunoscute în două săptămâni și vor fi făcute publice, potrivit rectorului Uni­ver­sității din Craiova, Dan Claudiu Danisor, specialist in drept constitutional. 

Profesorii de la Universitatea din Craiova "nu au avut acordul universitatii atunci cand au formulat aceste recomandari", de altfel nici legea nu prevede un acord de la universitate, si ca aceste cadre didactice si-au dat evaluarea pe doua puncte: "daca tema este importanta pentru a fi cercetata si daca persoana, detinutul, este capabila sa faca cercetarea. Acest al doilea aspect va fi analizat in comisie. Vom sanctiona numai daca se doveste ca a dat acea recomandare netinand cont de performantele stiintifice ale persoanei. Pentru ca sunt unii care au dovedit aceste performante inainte de a intra in inchisoare", a precizat rectorul Dan Claudiu Danisor. Acesta a mai anuntat ca o alta decizie este ca, "in perioada urmatoare, recomandarile sa fie eliberate numai dupa ce cadrul universitar va primi aprobarea Consiliului Director al Universitatii din Craiova".

Iata lista cadrelor didactice care vor fi cercetate, dată publicității de Universitatea din Craiova

Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor:
Conf. univ. dr. Buziernescu Răducu Emil 
Conf. univ. dr. Pîrvu Ramona 
Prof. univ. dr. Nicolae Schigea 
Conf. univ. dr. Roxana Badîrcea 
Conf. univ. dr. Dorel Berceanu
Prof. univ. dr. Bratu Ștefan 
Conf. univ. dr. Vasile Tomița Constantin 
Conf. univ. dr. Iancu Anica – Drobeta Turnu Severin
Prof. univ .dr. Ion Stancu
Conf. univ. dr. Luminița Voichița
Conf. univ. dr. Puiu Carmen – Drobeta Turnu Severin
Prof. univ. dr. Marcel Drăcea

Facultatea de Drept:
Prof. univ. dr. Viorel Găină 
Conf. univ. dr. Dușcă Anca Ileana
Prof. univ. dr. Nedelcu Iulian
Prof. univ. dr. Drăghici Pompil

Facultatea de Educație Fizică și Sport:
Prof. univ. dr. Elena Taina Avramescu
Prof. univ. dr. Doru Stoica
Conf. univ. dr. Barbu Dumitru 
Prof. univ. dr. Marian Dragomir

Facultatea de Teologie:
Conf. univ. dr. Călin Gelu

Facultatea de Științe Sociale:
Conf. univ. dr. Eugenia Udangiu 
Prof. univ. dr. Ion Diaconescu
Lect. univ. dr. Ion Ghițulescu

Facultatea de Litere:
Lect. univ. dr. Xenia Negrea

Facultatea de Agronomie:
Prof. univ. dr. Marin Soare

Printre savantii inchisorilor se numara: Dinel Staicu, Gică Popescu, Ioan Nicolae, Dan Diaconescu, Corneliu Iacubov, Cornel Penescu, Gigi Becali, Cristi Borvea, Antonie Solomon, Gheorghe Nețoiu, Dan Voiculescu, Catalin Voicu, Miron Mitrea, Mihai Stoica, Sorin Rosca Stanescu, George Copos, Radu Prisacaru, Gheorghe Popescu. 

 Spre exemplu, În motivarea eliberării lui Dinel Staicu (acum este incarcerat intr-un alt dosar- n.r) se arată că ”inculpatul pe perioada detenţiei a scris și a publicat o lucrare ştiinţifică intitulată ”Interacţiunea electromagnetică și cogenerarea energiei electrice” pentru care a mai beneficiat de încă 53 de zile. Dinel Staicu a scris in total zece cărți într-un an și trei luni: "Reforma bancară şi fiscală", "Creditul social fiscalizat", "Piaţa de capital fiscalizat", "Foreign policy", "Raportul de cauzalitate dintre creditare şi criza economico-financiară", "Ascensiunea şi prăbuşirea băncilor în contextul globalizării", "Noul bon fiscal – etalon", "Barterul fiscal", "Economia fiscală de piaţă", "Economie şi idei fiscale de autodefinire a epocii moderne".

Vezi lista cu lucrarile stiintifice AICI

Dan Voiculescu a scris zece cărți în mai puțin de un an și jumătat de când se află în spatele gratiilor: "Omenirea, încotro?", "Dezvoltarea economică durabilă", "A patra cale", "Efecte de antrenare a investiţiilor străine în economia românească 1990-2014", "Economia românească", "Investiţii străine directe – vector al dezvoltării economice", "Managementul riscului în accesarea şi gestionarea fondurilor europene", "Clasa de mijloc – teoria şi practica antreprenorială", "Consideraţii asupra teoriei lui Maslow – Participare la conferinţe naţionale şi internaţionale" şi "Teoria valorii – Participare la conferinţe naţionale şi internaţionale".

Fostul senator Cătălin Voicu este și el autorul a șase lucrări: "Ordinea publică în statul de drept", "Respectarea dreptului omului în procesul penal", "Securitatea naţională concept constituţional şi legal", "Examinarea doctrinei şi jurisprudenţei privind apărarea securităţii naţionale", "Prevenirea actelor de terorism şi protecţia libertăţilor publice" şi "Îndreptar de drept constituţional".

Invitat la Digi24, preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti a precizat că din iulie 2015, într-o conferinţă de presă, a cerut eliminarea din lege a paragrafului care permite reducerea pedepsei pentru deţinuţii care realizează lucrări ştiinţifice în închisori. „Nu mă aşteptam, personal, ca fenomenul să ajungă la amplitudinea de acum”, a afirmat Marian Popescu. Chestiunea priveşte şi înalţi prelaţi ai Bisericii Ortodoxe, problema e nu numai pe pământ, cât şi în ceruri. Lucrurile nu trebuie lăsate aşa. Problema e cum a fost aplicată legea. Normal că, cineva care se exprimă ca un analfabet este evident că nu are de-a face cu ştiinţa, cineva care până la încarcerare nu a dat niciun semn de preocupare ştiinţifică, e departe de ea.