Evenimentul Zilei > Economie > Unicredit: Leul este prea tare. Un curs 4,7 – 5 lei/euro ar fi în acord cu zona. „Fără investiții va trebui să depreciem moneda”
Unicredit:  Leul este prea tare. Un curs 4,7 – 5 lei/euro ar fi în acord cu zona. „Fără investiții va trebui să depreciem moneda”

Unicredit: Leul este prea tare. Un curs 4,7 – 5 lei/euro ar fi în acord cu zona. „Fără investiții va trebui să depreciem moneda”

Spre deosebire de celelalte monede din regiune, leule ste supraevaluat li peste nivelul din 2009, ceea ce nu ajută deloc exporturile, România fiind singura țară în care exporturile cresc mult mai puțin decât importurile, ceea ce face ca deficitul comercial să se adâncească, a spus astăzi Dan Bucșa, lead economist în cadrul Unicredit.

„Leul este prea puternic raportat la regiune și peste nivelul din 2009. Forintul, de exemplu, este mult mai slab decât nivelul din 2009”, a completat Bucşa.

Potrivit acestuia, dacă leul s-ar corela cu evoluția forintului din ultimii ani ar trebui să ajungă la un nivel de 4,7 lei/euro, iar dacă s-ar corela cu evoluția leului, atunci nivelul ar fi de 5 lei/euro.

„Dacă nu avem investiții străine mari, atunci va trebui să depreciem moneda”, a mai spus Bucșa.

 

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: