„Unicornul” lui Coldea, Cryptodata, în vizorul DNA. Ce a vrut să facă fostul adjunct al SRI

„Unicornul” lui Coldea, Cryptodata, în vizorul DNA. Ce a vrut să facă fostul adjunct al SRI Liviu Dragnea și legătura cu firmele generalilor SRI. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Cryptodata, firma care aparține lui Ovidiu Toma și Bogdan Mărunțis, a ajuns în vizorul DNA. Asta pentru că un om de afaceri acuză infracțiuni grave. Mai exact prin intermediul lui s-ar fi dorit spălarea banilor de la respectivul ”unicorn”. Totuși, legăturile firmei cu lumea interlopă, dar și cu lumea afacerilor și cea a servicilor sunt foarte strânse.

Bogdan Mărunțis este finul lui Florian Coldea. Ar fi pus bazele firmei după ce ar fi intrat, prin metode neortodoxe, în posesia unui service din Buzău. Acolo ar fi fost puse serverele pentru cryptomonede.

Asociații lui Coldea în vizorul DNA

Doar că firma s-a dorit un adevărat ”unicorn, așa că a făcut și o aplicație de comunicare similar wsp. Doar că se numea wispr. Ba mai mult a vândut chiar și telefoane, dar calitatea lor ar fi fost îndoielnică, după cum spun surse din spațiul public. Ar fi avut chiar și influenceri care să o facă celebră, printre care și CRBL.

Cert este că firma are legături cu nume mult mai cunoscute în domeniul crypto. Asta pentru că ea a fost continuarea Karatbas, o altă firmă care a aparținut lui Alex Bodi și asociaților lui străini. De preluarea acestei firme și ridicarea pe mormântul ei a Cryptodata s-a ocupat Ovidiu Toma, ginerele lui Ioan Nicolae. Acesta ar fi fost cel care ar fi suflat Kartabas de la croați și Alex Bodi și ar fi transformat-o în Cryptodata.

Ne puteți urmări și pe Google News
Dosarul Coldea, poliție

Florian Coldea s-a prezentat din nou la poliție. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Cryptodata a fost sau nu amenințare la adresa siguranței naționale

”Unicornul” lui Coldea se prezenta drept o firmă cu zeci de angajați și cu posibilități financiare foarte mari. În fapt lucrurile nu prea au stat așa, dar cu siguranță procurorii vor spune exact care este adevărul. De asemenea se va investiga și modalitatea în care această firmă făcea afaceri, dar mai important ce fel de afaceri făcea.

Și mai ales dacă avea acces la baze de date cu utilizatori din România și ce anume făcea cu aceste baze de date. Și de asemenea dacă a reprezentat o amenințare la adresa securității naționale.