Ungurii au dat marea lovitură în Europa! Mişcarea Occidentului împotriva lui Vladimir Putin. E revoltă totală

ungaria - petrol / Sursă: Anton Medvedev | Dreamstime.com

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se confruntă cu o situație de coșmar. Mai mulți lideri ai statelor membre ale blocului comunitar sunt furioase în legătură cu planul Bruxelles-ului de a oferi ajutor Ungariei, în circumstanțele în care țările trebuie să-și reducă dependența de energia rusească.

Comisia Europeană a atras furia mai multor națiuni din Uniunea Europeană din cauza planului său de a trimite fonduri în Ungaria pentru a ajuta la convingerea premierului Viktor Orban să coopereze cu privire la sancțiunile UE privind petrolul rusesc.

Oficialii ar avea în vedere oferirea unei compensații financiare lui Viktor Orban, deoarece Ungaria a refuzat să semneze planul blocului comunitar de a impune un embargo asupra petrolului rusesc. Liderul ungar a descris o interdicție completă a petrolului drept o „bombă nucleară” și a zădărnicit planurile UE, cerând mai mult timp pentru eliminarea importurilor.

Statele UE nu sunt de acord cu ajutorul oferit Ungariei

Fără sprijinul tuturor celor 27 de state, blocul comunitar nu poate avansa în intenția sa de a se sancționa Rusia energetic.

Viktor Orban a declarat că, deși guvernul său este dispus să negocieze cu privire la orice propunere a UE care este în interesul Ungariei, geografia țării și infrastructura energetică existentă fac imposibilă o oprire a petrolului rusesc. Ungaria, fiind complet fără ieșire la mare, este puternic dependentă de energia rusă, reprezentând 85% din gazele sale naturale și peste 60% din petrolul său.

Comisia Europeană se confruntă acum cu reacții negative pentru planul său de a ajuta Ungaria să renunțe mai repede la gazul rusesc cu sprijin financiar, în timp ce diplomați de rang înalt din diferite țări și-au exprimat îngrijorarea în timpul unei reuniuni care a avut loc la Bruxelles.

Bruxelles ține cu dinții de embargoul asupra petrolului rusesc

Ursula von der Leyen s-a străduit să impună a șasea rundă de sancțiuni Rusiei pentru invazia sa în Ucraina, de data aceasta încercând să vizeze exporturile de petrol ale Rusiei. Blocul nu va emite o interdicție imediată asupra petrolului rusesc, potrivit unor surse, ci va forma un plan de eliminare treptată a importurilor de petrol de la Moscova până la sfârșitul anului. Exporturile de energie sunt vitale pentru economia Rusiei, întrucât veniturile sale au susținut aproximativ jumătate din bugetul țării în 2021.

Experții sunt de acord că invazia brutală a Rusiei a fost în mare parte finanțată de veniturile sale din exporturile de energie, cum ar fi petrolul, gazele naturale și cărbunele.

Luna trecută, toate cele 27 de guverne ale UE au convenit să blocheze importul de cărbune rusesc și de alți combustibili fosili solizi începând cu luna august. Această măsură a fost mai ușor de realizat, deoarece cărbunele este cel mai mic dintre exporturile de combustibili fosili ale Rusiei.

Mai mulți bani pentru Budapesta pentru a se conforma regulilor

Pentru a convinge Budapesta să semneze sancțiunile, Comisia intenționează să folosească mecanismele de plată care vor fi anunțate în viitorul plan de strategie energetică a blocului, numit REPowerEU, potrivit Politico.

Această strategie va fi anunțată pe 18 mai, iar CE este pregătită să aibă bani disponibili astfel încât toate țările UE să pună capăt dependenței de combustibilii fosili ruși cu mult înainte de 2030.

Un diplomat de rang înalt din cadrul UE a declarat: „Nu este vorba de o strategie de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Cu cât putem ajuta mai mult Ungaria cu REPowerEU, cu atât mai repede se vor putea îndepărta de petrolul rusesc”.