Ungaria: CREŞTINISMUL este RELIGIA cea mai PERSECUTATĂ din lume
- Antonia Hendrik
- 26 aprilie 2018, 12:20
Ungaria a fost prima țară din lume care s-a adresat ajutorării comunităților creștine persecutate la nivel guvernamental, a declarat secretarul adjunct al statului pentru ajutorarea creștinilor persecutați, după ce a deschis expoziția Muzeului Național maghiar din New York despre creștinii persecutați.
Trisztan Azbej a subliniat importanța inițiativei Ungariei de a susține creștinii persecutați din întreaga lume. "Este treaba noastră să creștem conștiința țărilor creștine occidentale despre faptul că, creștinismul, este cea mai persecutată religie din lume și că cei care se confruntă cu persecuția trebuie să fie ajutați".
"O modalitate de a crește gradul de conștientizare este prin expoziția Muzeului Național, care descrie tragedia comunităților creștine din Orientul Mijlociu prin fotografii, obiecte și mărturii înregistrate", a spus el. Expoziția, care anul trecut a fost prezentată la Washington, este interactivă și "prezintă momente dramatice, dar nu implică deznădejde", a adăugat Azbej.
Întrebat despre recepția programului de ajutorare a guvernului maghiar în Statele Unite, Azbej a spus că, atunci când a participat la o conferință internațională privind ajutoarele comunităților creștine persecutate de la Washington anul trecut, el a discutat, de asemenea, programul cu membrii personalului vicepreședintelui american Mike Pence .
Oficialii americani au luat la cunoștință inițiativa Ungariei și au cerut sfaturi și conexiuni care le-ar putea ajuta să lanseze o schemă similară, a spus Azbej. La scurt timp după aceea, guvernul american a anunțat propriul program de ajutor pentru creștinii persecutați, care trebuia să fie independent de sistemul ONU și ar trimite contribuții direct celor care aveau nevoie, a remarcat el.
La deschiderea expoziției au participat și clericul catolic caldean Bashar Matti Warda, arhiepiscop de Erbil al Kurdistanului irakian, care a declarat pentru MTI că programul de ajutor al Ungariei este vital pentru comunitățile creștine din Orientul Mijlociu, informează voiceofeurope.