Evenimentul Zilei > International > UNGARIA cedează în fața UE și va ACCEPTA cotele de refugiați
UNGARIA cedează în fața UE și va ACCEPTA cotele de refugiați

UNGARIA cedează în fața UE și va ACCEPTA cotele de refugiați

Ungaria va respecta decizia recentă a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) privind cotele obligatorii de refugiaţi introduse de blocul comunitar.

Ungaria va respecta decizia recentă a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) privind cotele obligatorii de refugiaţi introduse de blocul comunitar, a declarat luni, într-o comisie parlamentară, secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Krisztian Kecsmar, potrivit MTI, citată de Agerpres. 

El a informat Comisia de afaceri europene a Parlamentului de la Budapesta în legătură cu decizia CJUE de la 6 septembrie, care a respins plângerea prin care Ungaria, alături de Slovacia, cerea anularea schemei de cote.

Decizia nu are caracter obligatoriu prin care Ungaria să fie nevoită să adopte măsuri suplimentare, a spus Krisztian Kecsmar.

CJUE a stabilit de asemenea că decizia privind schema de cote este aplicabilă numai până la 26 septembrie, a adăugat el.

Ungaria a contestat la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) schema obligatorie de cote care urmăreşte să redistribuie între statele membre 120.000 de refugiaţi din Italia şi Grecia, pentru a mai reduce povara migraţiei de pe umerii celor două ţări.

Însă CJUE a respins contestaţia Ungariei, menţinând schema blocului comunitar.