Unde se găsesc cele mai lungi ”chei” pentru rafting, în România

Unde se găsesc cele mai lungi ”chei” pentru rafting, în România

Banatul montan oferă posibilități neașteptate de petrecere a timpului liber. Un râu învolburat s-a consacrat ca loc de rafting. Turiștii se îmbarcă câte opt în bărcile gonflanbile speciale și trăiesc periculos timp de cinci ore, cât parcurg cei 25 de kilometri.

Tot mai mulți iubitori de adrenalină se aventurează cu barca pe râul Nera din județul Caraș-Severin. Partidele de rafting se pot organiza doar în cele trei luni de primăvară, când debitul apelor este mare.

Râul Nera curge pe o lungime de 131 de kilometri, ajungând inclusiv în Serbia. Turele de rafting se organizează însă doar pe o porțiune de 25 de kilometri, în Caraș Severin, mai exact între comunele Șopotul Nou și Sasca Română.

”Cheile Nerei sunt cele mai lungi chei din România accesibile, au aproimativ 20 km, iar traseul se parcurge în cinci ore. Gradul de dificultate al Nerei este unul cu puncte de doi, pe o scară de la unu la șase, unu fiind cel mai ușor, cinci este pentru profesioniști, iar șase înseamnă că râul este impracticabil”, spune Minai Zahan, unul din promotorii raftingului în zonă.

Pe parcursul coborârii, participanții la rafting vor vedea și mai multe obiective turistice, printre care: Lacul Dracului, cel mai mare lac carstic din România,  cu apa de culoarea turcoazului, Valea Rea, formată din pereți verticali spectaculoși din piatră, punțile suspendate, o moară, etc. (Sursa ofo: facebook / Comoara Munților - traseee montane Mihai Zahan)

 

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News