Evenimentul Zilei > Economie > Unde se distrează românii în această minivacanţă
Unde se distrează românii în această minivacanţă

Unde se distrează românii în această minivacanţă

Minivacanţa care a început de vineri şi care se prelungeşte până pe 24 ianuarie inclusiv este un cadou făcut nu numai bugetarilor, ci şi agenţiilor de turism şi hotelierilor, care au reuşit să îşi crească vânzările într-o perioadă care până acum era considerată “moartă” pentru ei.

Un sondaj făcut de Mediafax în rândul agenţiilor de voiaj arată că staţiunile montane sunt cele mai căutate de românii care au ales să nu stea acasă în această scurtă vacanţă.

“Fiind în perioada de plin sezon de schi, avem cereri mari pentru vacanţele de acest tip şi putem spune că, în staţiunile montane din România, gradul de ocupare tinde spre 100 la sută. Ca oferte last minute pentru minivacanţa de 24 ianuarie, putem recomanda sejururile la munte, în ţară şi la schi, în Bulgaria”, a declarat Cosmin Marinof, director naţional de vânzări TUI TravelCenter/Eurolines.

Aceeaşi opinie o are şi Daniela Toncu, reprezentant al Happy Tour: „Pentru weekend-ul prelungit 21-24 ianuarie, cele mai multe solicitări din partea turiştilor au fost atât pentru destinaţiile interne, în general staţiunile montane, Păltiniş, Predeal, Sinaia, Poaiana Braşov, unde se poate schia, dar şi externe precum Bansko din Bulgaria, tot pentru schi, sau Dubai pentru cei care vor o destinaţie caldă”.

Tariful pentru şase nopţi de cazare, cu mic dejun, la un hotel de patru stele, în staţiunea Păltiniş este 2.050 lei/ camera, în vreme ce în Poiana Braşov doar pentru trei nopţi de cazare într-o unitate tot de patru stele preţul este de 2.295 lei/cameră. Iar, în Sinaia, la un hotel de patru stele, patru nopţi de cazare, cu mic dejun, costă 199 de euro/persoană.

În Bulgaria, la Bansko, un sejur de cinci nopţi la un hotel de patru stele, cu mic dejun, costă 700 de euro/camera, iar la trei stele plus, 130 de euro/persoană, patru nopţi de cazare cu mic dejun.

Ondina Dobriban, director general Paralela 45 a precizat, pentru Mediafax, că weekend-ul prelungit a creat o mini avalanşă de solicitări pentru agenţiile de turism, în special în ultimele două-trei zile. 

Aceasta arată că, în privinţa turismului intern s-a înregistrat o cerere cu până la 35% mai mare decât de obicei, în mare parte şi datorită hotelierilor care au promovat oferte speciale pentru această ocazie. Cele mai mari cereri s-au întregistrat pentru staţiunile de pe Valea Prahovei.

Guvernul a decis să acorde bugetarilor liber şi pe data de 23 ianuarie, pentru a face o “punte” între week-end şi 24 ianuarie, zi liberă la nivel naţional.