UNDE MERGEM. Târgurile de de Paște din București și din țară

UNDE MERGEM. Târgurile de de Paște din București și din țară

Aceste târguri sunt soluția perfectă pentru cei care vor să cumpere sau măcar să deguste bucate care tradițional se pun pe masa de sărbătoare. Cele mai multe dintre ele au în program și concerte de muzică populară.

BUCUREȘTI: Drobul, friptura sau stufatul de miel vor fi nelipsite de pe masa românilor de Paşte. Până pe 7 aprilie, în incinta Pieței Apărătorii Patriei, din cartierul Berceni(Șos. Berceni nr. 183B), se desfășoară Târgul de Miei. Carnea este proaspătă, iar sacrificarea mieilor se va face zilnic în intervalul 07.00 – 17.00.

BUCUREȘTI: Parcul Național găzduiește un târg cu bucate făcute după rețetele stră- vechi de la bunici și străbunici. Astăzi vor fi înroșite ouăle pentru masa de Înviere, iar bucătari și bucătărese din Dobrogea vor pregăti ciorba de miel gustoasă, stufatul și nelipsitul drob. Festinul include și sarmale în cantități impresionante, făcute de gospodine din Muntenia, dulciuri de casă, cozonaci și poale-n brâu, brânzeturi şi afumături, jamboane și mușchiuleti, toate proaspete și fragede. Târgul e deschis până pe 9 aprilie!

BUCUREȘTI: Patru malluri din București găzduiesc și ele Târguri de Paște. Este vorba de București Mall și Plaza România, Park Lake Shopping Center și Sun Plaza. Toate aceste târguri sunt deschise până pe 7 aprilie, între orele 10.00 – 22.00, iar intrarea este liberă. Expozanții au pregătit bucate tradiționale, jucării, bijuterii, accesorii, dulciuri și obiecte tematice în spiritul Paștelui.

Ne puteți urmări și pe Google News

BUCUREȘTI: Târg de Paște avem și în Parcul Herăstrău. Intitulat „Tradiții și Flori de Sărbători”, acesta va fi deschis până pe 9 aprilie, zilnic între între 10.00 și 21.00

SIBIU: În Piața Mare din Sibiu, până pe 10 aprilie, se desfășoară a noua ediție a Târgului de Paști. Ediția reunește cei mai mulți expozanți de până acum, 50 la număr. Doritorii pot găsi aici produse tradiționale specifice acestei sărbători, dar și dulciuri și artizanat.

SIBIU: Vreți ouă încondeiate cu motive tradiționale, jucării, iepurași colorați și multe, multe alte produse gata să vă facă Sărbătorile mai altfel? Le găsiți în Galeriile de Artă Populară ale Muzeului ASTRA, de la: Casa Artelor (Piața Mică, nr. 21, astăzi între 10.00- 18.00); Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, intrarea principală (Pavilionul Muzeal Multicultural, astăzi și mâine, între orele 10.00 și 18.00)

TIMIȘOARA: Târg de Paște se desfășoară și în Piața Victoriei din Timișoara. În căsuțele de lemn deschise zilnic, până în 10 aprilie, căsuțe, se comercializează ouă încondeiate, dulciuri, cozonaci, pască, flori, icoane, produse handmade şi decoraţiuni specifice sărbătorilor pascale.

ORADEA: În Piața Unirii din Oradea are loc cea de-a doua ediţie a Târgului de Paşte, unde expozanții au adus produse tradiţionale din comunităţile româneşti şi ungureşti din Bihor, o mini-grădină zoologică, ateliere de încondeiat ouă și jucării imense din lemn. Târgul rămâne deschis până pe 9 aprilie.