Un român care a revenit de curând din zona Africii Centrale a descoperit că s-a îmbolnăvit de malarie, o boală care poate pune foarte mari probleme.
Un marinar român, care s-a întors de curând dintr-un stat din Africa Centrală, a fost diagnosticat cu malarie. Se pare că bărbatul s-a prezentat la Unitate de primiri Urgență Constanța cu trei zile în urmă, iar în cursul zilei de ieri a fost transferat la Victor Babeș, în București. S-a aflat ulterior că bărbatul sosise de curând din Gabon, iar la data de 7 decembrie i s-au prelevat analizele.
Un român care s-a întors din Africa Centrală s-a îmbolnăvit de malarie
Marinarul s-a dus la începutul săptămânii la Spitalul de Urgenţă Constanţa, acolo unde le-a transmis cadrelor medicale că se simte foarte rău. Medicii au luat în calcul că pacientul ar putea avea malarie, iar în urma testelor pe care le-au făcut, au confirmat acest diagnostic.
În ziua de 9 decembrie, bărbatul a fost transferat la Spitalul clinic „Dr. Victor Babeș” din București, pentru tratament de specialitate, deoarece spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este închis, în urma incendiului izbucnit la 1 octombrie la Secția ATI a unității.
„Este vorba despre un pacient, ajuns la Urgența Spitalului Județean Constanța la începutul acestei săptămâni. Prezenta sindrom febril, cefalee, stare generală proastă. Având în vedere simptomele, a fost consultat de către medicul infecționist care a decis să îi facă analizele și testele aferente unei boli tropicale.
O boală care pune mari probleme în zonele tropicale
În urma investigațiilor de specialitate s-a confirmat diagnosticul de malarie. Ulterior, pacientul a fost transferat la un spital de boli infecțioase din Capitală, a declarat purtătorul de cuvânt al SCJU Constanța, Crina Kibedi”, conform ziuaconstanța.ro.
În România, ultimul caz de malarie a fost confirmat în luna iulie a acestui an, la Iași. Vizat a fost un bărbat în vârstă de 59 de ani care a călătorit în luna iunie în Camerun.
Malaria este o boală infecțioasă foarte des întâlnită în multe zone tropicale și subtropicale, iar parazitul malariei este transmis prin înțepătura femelei țânțarului anofel.