Se va produce brumă local în Transilvania și Moldova și pe spații restrânse în Muntenia și în Oltenia, iar în zonele joase, în special în depresiuni, se va forma ceață.


SCHIMBARE SPECTACULOASĂ a vremii. Meteorologii nu mai înţeleg nimic. ALERTĂ ANM!


La Bucureşti, vremea va fi în continuare rece pentru începutul lunii octombrie, cu o temperatură minimă de 5 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 1 grad. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul în general slab.

 

Vreme  rece în primele ore ale zilei în majoritatea zonelor

Valorile termice vor fi în creștere în toată țara, totuși vremea va fi încă rece în primele ore ale zilei în majoritatea zonelor. În jumătatea de nord-vest, cerul va avea înnorări trecătoare ziua, dar mai accentuate pe timpul nopții când va ploua. Vor fi mai ales averse, posibil însoțite izolat de descărcări electrice, iar pe spații mici în zona Munților Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și în Maramureș cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil și se va semnala ceață, izolat în orele dimineții și cu caracter local în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în Moldova, Banat și Crișana, iar în vest-nord-vest, de scurtă durată și asociat ploilor, noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade in esrtul Transilvaniei și 24 de grade in Banat, iar cele minime între 3 și 13 grade, mai scăzute, spre -4 grade, în estul Transilvaniei unde se va produce brumă.

Marţi, temperatura aerului va crește până la valori apropiate de cele normale la această dată, totuși vremea va fi încă rece în primele ore ale zilei. Cerul va fi variabil, vântul va sufla în general slab, iar spre sfârșitul nopții se va semnala ceață. Temperatura maxima va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 7…8 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Miercuri, tot frig

Pentru miercuri, valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice în prima decadă a lunii octombrie, astfel că maximele se vor încadra între 14 grade in estul Transilvaniei și 24 de grade în sudul, sud-estul Munteniei, iar cele minime în general între 4 și 12 grade. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua slab local în centru și în nord-est și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în sud-vest. Pe arii restrânse, dimineața și noaptea, se va forma ceață.

Încălzirea ușoară a vremii va continua, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul a 23 de grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Vor fi condiții de ceață dimineața și noaptea.

De joi, vremea se va încălzi uşor…

Joi, vremea se va încălzi ușor, astfel că, în aproape toată țara, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopții în regiunile din vestul și nordul teritoriului, unde va ploua pe arii restrânse. Vântul va fi slab și moderat, cu intensificări în vest și nord-vest, dar și pe litoral, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15..16 grade in estul Transilvaniei și 25 de grade in sudul si vestul Olteniei, iar cele minime între 7 și 16 grade, mai mici în depresiunile intramontane, spre 2…3 grade. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

 Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă; maxima va fi de 22…23 de grade, iar minima de 9…10 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.