Un vot „dumnezeiesc” pentru Titi Holban

Un vot „dumnezeiesc” pentru Titi Holban

Rugați „din suflet”, deputații au refuzat să-l dea pe mâna legii pe colegul lor de la UNPR. În total, patru deputați au scăpat anul acesta de justiție în urma votului dat în Parlament.

Deputații, reuniți, ieri, într- o ședință extraordinară, l-au scăpat de arestare preventivă și pe deputatul UNPR Titi Holban. Votul a fost secret, cu bile. S-au înregistrat 198 de voturi „împotriva” solicitării ministrului Justiției și doar 96 de voturi „pentru”. În urmă cu o săptămână, aceiași deputați au votat cot la cot alături de colegii senatori o declarație prin care cereau demisia președintelui Traian Băsescu, ca urmare a arestării preventive a fratelui său. Atunci, nu s-a înregistrat niciun vot împotrivă, ci doar 17 abțineri de la UDMR.

Potrivit DNA, Holban a acceptat promisiunea unui denunțător că în schimbul sumei de 10.000 euro va interveni pe lângă o altă persoană, pentru ca aceasta, la rândul ei, să intervină pe lângă un inspector cu funcție de conducere la una dintre Direcțiile Regionale Antifraudă. Prezent la ședință, premierul Victor Ponta a susținut că a votat „pentru” încuviințarea arestării preventive a deputatului UNPR.

Liberalii au votat și ei tot pentru, cu bilele la vedere, după cum s-a decis la partid.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Așa cum ne învață domnul Hristos”

Surse parlamentare spun însă că opt liberali nu au respectat consemnul. Reprezentanții PDL și PMP au votat și ei pentru. „O aritmetică simplă ne arată că voturile împotriva arestării au venit de la partidele din Coaliție. Mai mult, PNL și PDL au votat la vedere. Din păcate, votul premierului «la vedere» a fost doar un exercițiu de imagine pentru că restul deputaților din coaliție și-au băgat mâinile până la coate în urne și au votat în defavoarea justiției”, a declarat deputatul PNL Alina Gorghiu pentru Evz.

Holban a susținut în plen că este nevinovat și că de votul deputaților depind cariera și soarta lui ca om. „Dragi colegi, vă rog din suflet să analizați omenește sau chiar dumnezeiește, așa cum ne învață domnul Hristos, când ne spune «atunci când îți judeci aproapele pune-te în locul lui și judecă cum tu ai fi în aceeași situație»”, a fost fraza cu care Holban și-a sensibilizat colegii.

Sub protecția anonimatului

Titi Holban nu a fost singurul care nu a fost dat pe mâna justiției de colegii parlamentari în acest an. În februarie, Camera Deputaților a respins, prin vot secret, cererea privind arestarea preventivă a deputatului Vlad Cosma (PSD), acuzat de trafic de influență. În martie, a fost respinsă cererea de ridicare a imunității deputatului Daniel Chițoiu (PNL) acuzat de abuz în serviciu. La sfârșitul lunii mai, a fost respinsă arestarea preventivă a deputatului Florin Popescu, acuzat de trafic de influență. De asemenea, în iunie, Senatul a respins arestarea preventivă a lui Marius Isăilă (PSD).