Evenimentul Zilei > International > Un trend BIZAR a cucerit America: oameni care își beau propria urină
Un trend BIZAR a cucerit America: oameni care își beau propria urină

Un trend BIZAR a cucerit America: oameni care își beau propria urină

Un trend ciudat câștigă tot mai mulți adepți în America: oameni care beau urină ca să slăbească ori ca să scape de acnee. ”Mă simt energizată”, spune una din consumatoare. O alta susține că și-a vindecat acneea, iar un bărbat spune că își datoprează corpul atletic consumului zilnic de urină. Julia Sillaman, din Maryland, a început terapia cu urină din cauza acneei severe de care suferea. Christo Debraccio, din Idaho, spune că a slăbit 13 kilograme iar acum se simte ”ca Superman”.

De sute de ani consumul urinei este considerat benefic peste sănătate, scrie Daily Mail, jurnaliștii atenționând totuși că nu există studii științifice în acest sens. Însă oamenii care își consumă propria urină susțin că le face pielea mai frumoasă, îi ajută să scadă în greutate și să se simtă mai tineri. Beau urină, își masează pielea cu ea sau se spală pe ochi – iată câteva practici folosite de sute de ani.

Christo Dabraccio, un meteorolog din Idaho, spune că a slăbit 13 kilograme bând propria urină în doze zilnice. El i-a recomandat procedura și pictoriței Julia Sillaman, din Maryland, care susține că aceasta i-a vindecat acneea și a ajutat-o să slăbească 11 kilograme.

Oamenii de știință susțin, conform sursei citate, că nu existp nicio dovadă științifică în acest sens, iar cei care practică acest lucru ”nu fac altceva decât să își bată joc de ei înșiși”.

 În America este însă o adevărată modă, iar adepții ”curei” se inspiră din mărturiile lansate pe internet. Pe de altă parte, e adevărat că urina conține compuși care pot fi reabsorbiți pentru a îmbunătăți capacitatea organismului de a lupta împotriva bolilor și de a oferi alte efecte de detoxifiere.

Dabraccio susține că bea aproximativ trei căni de urină zilnic, și că se spală cu ea pe ochi. El mai spune că se cunosc vedete de la Hollywood care practică terapia cu urină, însă nu a făcut publice numele. ”Înțeleg de ce oamenii pot fi sceptici, am simțit același lucru când am auzit pentru prima oară de această terapie. În fond, eu nu încerc să vând nimic. Eu doar promovez liberatea. Îmi place să deschid ochii oamenilor spre ceva care îi poate ajuta”, a declarat meteorologul citat de Daily Mail.

Artista Julia Sillaman, 26 de ani, susține că și-a vindecat acneea după ce Christo i-a recomandat să își consume propria urină: ”Am avut probleme mari cu acneea și a ezitat să merg la dermatolog.  Atunci l-am întâlnit-o pe Christo – și îmi amintesc cât de sănătos arăta și cât de clari îi erau ochii – el mi-a spus să încerc urinoterapia pe pielea mea. Nu m-a deranjat acest lucru, am fost intrigată. A doua zi am început să îmi masez pielea cu urină,  iar în câteva zile am văzut cum inflamnațiile se atenuează și acneea intră în regresie. Am gustat și am văzut că e asemenătoare cu apa de nucă de cocos. Am acum mai multă energie și mă simt cu adevărat conectată cu natura. Urinoterapia mi-a schimbat viața, mă simt ca o persoană diferită. De aceea cred că voi continua terapia pentru tot restul vieții mele. M-am așteptat ca familia mea să fie împotriva acestei practici, însă după ce au văzut pe mine rezultatele, au decis să încerce și ei”.