Un SUPER-FOTBALIST recunoaşte: "Nu sunt destul de bun să câştig Balonul de Aur"

Un SUPER-FOTBALIST recunoaşte: "Nu sunt destul de bun să câştig Balonul de Aur"

Andrea Pirlo, mijlocaşul care a purtat selecţionata peninsulară spre semifinalele Euro 2012 şi formaţia Juventus Torino spre titlul de campioană a Italiei în această vară, susţine că nu merită cel mai important premiu individual al fotbalului deoarece nu marchează destule goluri.

Jucătorul în vârstă de 33 de ani, care va fi pe teren în semifinala de joi cu Germania, nu a fost niciodată un excelent marcator, el fiind omul cu pasa decisivă, însă la Euro 2012 a înscris un gol superb în poarta Croaţiei şi l-a lăsat cu gura căscată pe portarul englez Joe Hart, pe care l-a executat cu o "scăriţă" la loviturile de departajare din sferturile de finală.

Întrebat dacă se consideră un pretendent la titlul de cel mai bun jucător al lumii în acest an, campionul mondial din 2006 a fost categoric. "Nu, Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo sunt cei care merită titlul. Este imposibil să îi depăşeşti", a declarat Pirlo, explicând: "Ei marchează goluri cu o uşurinţă incredibilă. Sunt, fără discuţie, cei mai buni".

Ne puteți urmări și pe Google News