Un șofer, sancționat și de judecători, după ce a vrut să conteste o amendă de circulație

Un șofer, sancționat și de judecători, după ce a vrut să conteste o amendă de circulațiePoliția. Sursa foto: Facebook/ Poliția Română

Iași. Un șofer care s-a prezentat în fața magistraților pentru a contesta o amendă de circulație primită pentru încălcarea regulilor rutiere a fost sancționat și de către judecători.

Totul s-a întâmplat în iunie anul trecut, când șoferul a tăiat calea unui echipaj de poliție într-o intersecție unde trebuia să-i acorde prioritate. Poliția a aprins imediat girofarurile, a întors și l-a oprit pe șofer.

Un șofer din Iași s-a ales cu o amendă și cu suspendarea dreptului de a conduce

Conducătorul s-a ales cu o amendă de 870 de lei și suspendarea permisului de conducere pentru 60 de zile.

La o zi distanță de la incident, ieșeanul a contestat sancțiunea primită de la poliție, depunând o plângere la Judecătorie.

Magistrații au observat că plângerea nu contesta legalitatea sau forma procesului-verbal, ci acuza că informațiile din acesta sunt nefondate.

În aceste condiții, respectivul șofer avea datoria să demonstreze că cele menționate de polițiști erau false. După ce proba martorilor a fost respinsă de magistrați pe motiv că a fost introdusă prea târziu, singura opțiune a șoferului era să depună documente care să contrazică afirmațiile polițiștilor.

Judecătorie

Judecătorie. Sursa foto: Arhiva EVZ

Între timp, poliția a prezentat în instanță un clip video care dovedea contrariul.

Ulterior, respectivul șofer a admis în fața judecătorilor că a încălcat legea, dar ceea ce îl nemulțumea pe el era suspendarea permisului de conducere.

Acțiunea conducătorului auto, cu „rea-credință”

Judecătorii au considerat că era clar că ieșeanul intentase acțiunea în instanță doar pentru a suspenda aplicarea sancțiunilor prevăzute în procesul-verbal pe durata judecării cazului.

Astfel, acțiunea sa a fost considerată una de rea-credință.

„Instanța apreciază că acțiunea în justiție a petentului nu este conformă cu prevederile art. 12 Cod procedură civilă și astfel în cauză se impun a fi aplicate prevederile art. 187 alin. 1 pct. 1 lit. a) Cod procedură civilă”, se arată în decizia magistraților.

Șofer

Șofer. Sursa foto: Pixabay

Încă o amendă de 300 de lei pentru respectivul șofer

Astfel, magistrații Judecătoriei au decis să-l amendeze pe șofer cu 300 de lei.

Șoferul a contestat sentința, iar cazul a fost preluat de Tribunal.

Astfel că, până la noua decizie, conducătorul auto rămâne cu dreptul de a conduce, potrivit ziaruldeiași.ro.