Evenimentul Zilei > International > Un român a atentat la siguranța italienilor din Catania furând 80 m de cablu electric pe calea ferată
Un român a atentat la siguranța italienilor din Catania furând 80 m de cablu electric pe calea ferată

Un român a atentat la siguranța italienilor din Catania furând 80 m de cablu electric pe calea ferată

Un român a atentat la siguranța italienilor din Catania. El a furat zeci de metri de cablu de pe calea ferată, punând în pericol circulația trenurilor de călători din Catania.

Gheorghe Cuti, de 47 de ani, a fost arestat de poliție pentru furt calificat de cabluri de cupru, în dauna rețelei feroviare italiene, scrie presa italiană. El a fost găsit după ce, brusc, s-a  înregistraat o întrerupere bruscă a semnalelor de cale ferată dintre stațiile Acquicella și Bicocca, în Catania. Când au ajuns la fața locului, polițiștii au descoperit că, de-a lungul șinelor, lângă stația electrică Fontanarossa, se afla o persoană suspectă care îndesa un cablu într-o geantă. Așa l-au descoperit pe romțnul care tăiase cablurile electrice în mai multe bucăți.

Verificările imediate efectuate de tehnicieni au făcut posibil să se descopere că acele cablurile au fost îndepărtate de pe canalele de beton amplasate lângă șine. Cablul tăiat, aproximativ 80 de metri avea o greutate totală de 50 de kilograme, cu secțiunea 16×1 mm.

Potrivit presei italiene, românul nu era la prima faptă de genul acesta, el fiind cunoscut de poliția feroviară pentru aceeași infracțiune, având de asemenea numeroase dosare penale pentru furturi comise în ​​Italia și Franța. Hoțul a fost, de asemenea, denunțat pentru ultraj și întreruperea unui serviciu public și arestat preventiv. (Sursa foto: Gazeta Românească)