Un preot n-a putut fi judecat pentru că preoteasa era prietena magistraților. Cum s-a rezolvat cazul

Un preot n-a putut fi judecat pentru că preoteasa era prietena magistraților. Cum s-a rezolvat cazul Justiție. Sursa foto: Dreamstime.com

Situație halucinantă la Maramureș, unde un preot inculpat pentru că a refuzat analizele, fiind prins băut la volan nu a putut fi judecat. Mai exact cele două judecătoare de penal de la instanța respectivă, s-au abținut din motive personale.

Preot acuzat că s-ar fi urcat băut la volan.

Florian Lupșe este preotul care a ajuns că fie trimis în judecată după ce a refuzat recoltarea de probe biologice. Bărbatul avea ca măsură preventivă stabilită de judecătorul de cameră preliminară arestul la domiciliu. Cum această măsură trebuie să fie verificată, la trimiterea în judecată, dosarul a ajuns la Tribunalul Maramureș.

Doar că acolo, surpriză mare. Cele două judecătoare care au intrat în cauză au decis să se abțină. Ele și-au motivat hotărârea prin faptul că sunt prietene cu soția preotului. De altfel și Marinela Lupșe, soția, fiind și ea judecătoare la Judecătoria Baia Mare. ”Revenind la prezenta cauză reținem că doamnele judecător, investite cu soluționarea prezentei cauze au formulat cerere de abținere raportat la faptul că se află în relații de prietenie cu soția inculpatului contestator.

Nu a mai avut cine să îl judece

Ori față de cele mai sus reținute, pentru a se evita orice suspiciune de lipsă de imparțialitate din punct de vedere obiectiv, al unui observator rezonabil și nu de ordin subiectiv, a convingerii intime, interioare a judecătorului (...) va admite cererile de abținere formulate de doamnele judecător, din cadrul Tribunalului Maramureș.

Dat fiind numărul redus de judecători în cadrul Secției Penale a tribunalului Maramureș, precum și faptul că prezenta cauză are o natură urgentă, se constată că nu este posibilă constituirea unui complet de judecată care să soluționeze cu celeritate dosarul penal. Ca atare, conform articolului 68 alin. 91 C. proc. pen. , se va desemna o altă instanță egală în grad cu instanța în fața căreia s-a formulat declarația de abținere.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei