Evenimentul Zilei > Actualitate > ŞOCANT. Un preot a fost ÎNJUNGHIAT MORTAL în Biserică. Era socrul lui Vasile Marica
ŞOCANT. Un preot a fost ÎNJUNGHIAT MORTAL în Biserică. Era socrul lui Vasile Marica

ŞOCANT. Un preot a fost ÎNJUNGHIAT MORTAL în Biserică. Era socrul lui Vasile Marica

Dramă la Focşani. Un preot a fost ucis, în această dimineaţă, de un tânăr care l-a înjunghiat în timpul slujbei.

UPDATE. Arma crimei a fost găsită de poliţişti, iar trupul neînsufleţit al preotului a fost scos din biserică.
"Întrega comunitate a municipiului este în stare de şoc. Am făcut efortuti ca oraşul sa fie linistit, nu există lume interlopă, nu există clanuri la Focşani. Nu ne-am gândit vreodată că este posibilă o asemenea tragedie într-o biserică din centrul oraşului. Preotul era un om minunat, cu o carieră extraordinară", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.
Poliţia a intervenit la faţa locului, în timp ce medicii nu au reuşit să îl resusciteze pe preot. Potrivit "Realitatea TV", agresorul i-ar fi cerut preotului să îi explice câteva citate din Biblie, iar apoi l-a înjunghiat cu un cuţit în zona toracelui. Se pare că era a treia tentativă a ucigaşului de a sta de vorbă cu un preot local despre acele versete. Criminalul a lăsat hârtiile în biserică.

Agresorul, care era îmbrăcat într-o cămaşă neagră, a fugit de la locul faptei şi se pare că s-a îndreptat spre gara oraşului Focşani. Ucigaşul are în jur de 30 de ani.
În acest moment, poliţiştii urmăresc două piste: agresorul este un om instabil psihic sau a fost vorba de o răzbunare. Martorii susţin că individul ar putea avea probleme psihice. Numeroşi credincioşi s-au strâns în jurul Bisericii "Sf. Ioan Botezătorul".
Numele preotului ucis este Tudor Marin. Acesta îşi ţinea slujbele la Biserica cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Piaţa Unirii. Avea doi copii. Liderul sindical Vasile Marica (SED LEX) este ginerele preotului decedat. "Nu ştiu dacă avea duşmani. Un preot poate avea duşmani?", a spus Marica.
Preotul Marin a fost găsit de femeia de serviciu de la biserică, care a alertat gardienii, care la randul lor au sunat la 112 pentru a cere ajutor.
„După terminarea slujbei a venit un bărbat şi i-a cerut preotului să-i citească ceva din Biblie şi l-a înjunghiat cu ceva în timp ce stătea aşezat pe scaun. Am strigat „hoţii” şi am ieşit să cer ajutorul gardienilor publici. Nu l-am mai văzut prin biserică pe acest bărbat”, a declarat femeia care l-a găsit pe preotul în varstă de 69 de ani prăbuşit pe podea, pentru "Ziarul de Vrancea".
Vom reveni cu amănunte.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.