Ioan Peșteanu locuiește în comuna Panticeu, județul Cluj. Omul a înființat o plantație de zmeură pe o suprafață de 55 de arii, după care a plantat aproape 100 de butași de zmeură. ”Am investit 20.000 de lei iar tot ce am făcut a fost distrus de caprele domnului șef de post Marcel Sigăuan”, își spune nemulțumirea Ioan Peșteanu. 

Bărbatul a vrut să înființeze o cultură de zmeură ecologică cu gândul de a vinde produsele unei fabrici de dulcețuri iar din profitul obținut să dezvolte mica afacere de familie.

În primăvara anului 2016, mai exact la o lună de la plantarea butașilor de zmeură, Ioan Peșteanu a aflat că turma de capre ale șefului de post Marcel Sigăuan i-a distrus o parte din cultură. ”Atunci nu am zis nimic. Am zis domnule șef de post să treacă de la mine, deși paguba a fost cam de 30 la sută din plantație. Ulterior, la finalul lunii august, am aflat că aceleași capre au pătruns din nou, pe terenul meu, și au distrus cultura de zmeură în totalitate”, povestește Peșteanu.

Folosește mașina Poliției ca pe bunul său propriu

După ce a rămas fără nimic, Ioan Peșteanu s-a adresat Comisiei de Fond Funciar de la Primăria Panticeu care ar fi trebuit să evalueze amploarea pagubelor. ”În ziua când s-a întâmplat fapta cei de la comisie nu au vrut să vină la fața locului. După insistențele mele au venit, au stabilit pagubele dar nici azi nu au stabilit valoarea acestei pagubei făcute de caprele polițistului Marcel Sigăuan. Am verificat la Primăria Panticeu, caprele sunt în număr de 276 de capre și sunt înregistrate pe un PFA al soției polițistului”, mai spune Ioan Peșteanu.

Bărbatul a încercat să afle dacă polițistul se implică în afacerea cu capre și a reușit să îl fotografieze pe polițist în timp ce transporta cu mașina Poliției Române, mai mulți angajați folosiți la mulsul animalelor. ”Apoi, după ce a văzut că nu mă las a început să își parcheze mașina de poliție în fața casei mele ca să mă intimideze. Când a fost chemat la comisia de aplicare a legii fondului funciar, polițistul a venit îmbrăcat în uniformă. În ce țară trăim?”, se întreabă retoric Ioan Peștean.

”Are o pasiune să fotografieze mașina de poliție”

Agentul Marcel Sigăuan recunoaște faptul că are un litigiu cu Ioan Peșteanu și spune că va vedea cum va rezolva problema. ”Până la urmă cred că o să ne înțelegem. Caprele sunt ale soției mele. Suntem oameni tineri, trăim în mediul rural și avem obligația să încercăm să facem ceva ca să trăim mai bine”, spune polițistul.

Polițistul mai spune că a folosit mașina Poliției Române dar îl acuză pe consăteanul său că are un  obicei bolnăvicios din a ”fotografia această mașină”, fără să se pronunțe direct cu referire la faptul dacă și-a dus angajații sau nu la ferma de capre cu acest autovehicul.

Te-ar putea interesa și: