Un nou virus periculos pentru omenire. Ce se întâmplă în China comunistă

Un nou virus periculos pentru omenire. Ce se întâmplă în China comunistăVirus. Sursa foto: Pixabay

După ce, alături de Organizația Modnială a Sănătății, a produs o pandemie soldată cu peste 7 milioane de morți, China comunistă este pe cale să aducă lumii o nouă proiblemă. Un nou virus face ravagii în rândul populației din China, spitalele sunt pline de pacienți cu afecțiuni respiratorii, iar numărul deceselor a crescut alarmant.

Acum, un epidemiolog din România a vorbit despre situația prin care ar putea trece țara noastră, din nou.

Încă un virus periculos

După valul decese din pandemie, China comunistă este pe cale să producă un nou dezastru global. Virusul s-a răspândit rapid în rândul populației, numărul deceselor crește de la o zi la alta, iar circulația sa nu este, nici de această dată, oprită prin măsuri adecvate.

Medicul epidemiolog Mihai Negrea susține că România nu se confruntă cu un pericol în acest sens. Potrivit specialistului, metapneumovirusul a fost descoperit în anul 2021, însă nu ar putea duce la deces. Totuși, persoanele care au un sistem imunitar scăzut ar putea suferi complicații.

Situația în România

„Vorbim despre un virus descoperit în anul 2021 și care nu ne îmbolnăvește grav. Însă, evident, pe fondul unui sistem imunitar slăbit, pot apărea complicații dintre cele mai severe”, a explicat medicul epidemiolog Mihai Negrea.

raceala

Sursa Foto: Arhiva EVZ

De altfel, specialistul a subliniat că apariția virusului a fost semnalată inclusiv în grupurile medicilor epidemiologi din România:

„Se vorbește, într-adevăr, despre acest virus, dar doar la nivel informativ. Nimeni din zona profesională încă nu este alertat dar, bineînțeles, dacă discuția apare în zona publică, automat toată lumea începe să studieze problema. Totuși, ar putea să fie ceva acolo, dacă apare și la noi să nu rămânem surprinși”, a adăugat acesta pentru Adevărul.

Cunoscutul epidemiolog, precizări despre virus

Potrivit medicului specialist, răceala provocată de acest virus poate fi dusă pe picioare. Prin urmare, informațiile răspândite în ultimele zile ar fi puțin exagerate.

„În Europa sunt o grămadă de studii făcute pe virusul ăsta. Și, într-adevăr, există în sezonul rece o prevalență mai înaltă a acestui virus. Asta, mai ales dacă sunt testați copiii. Însă aceste teste se fac rar, pentru că cine se testează pentru o răceală comună? Căci asta face virusul: ne îmbolnăvește de o răceală pe care o ducem, de cele mai multe ori, pe picioare”, a mai spus medicul Mihai Negrea.

Ne puteți urmări și pe Google News