Evenimentul Zilei > International > Un nou RECORD s-a înregistrat în NEW YORK, anunță polițiștii
Un nou RECORD s-a înregistrat în NEW YORK, anunță polițiștii

Un nou RECORD s-a înregistrat în NEW YORK, anunță polițiștii

Vineri seara înNew York City s-a înregistrat un record: 12 zile fără o crimă. În acea seară, însă, un bărbat de 28 de ani a fost împușcat de mai multe ori, chiar înainte de miezul nopții, scrie CNN.

Eric Roman a fost transportat la un spital din apropiere, în stare gravă, cu răni de glonț la cap, mână și picior și a murit sâmbătă, potrivit Departamentului de Poliție din New York.

Metropola americană a înregistrat 12 zile consecutive fără nicio crimă, cea mai lungă perioadă în epoca modernă, spun polițiștii. Ultimul asasinat a avut loc în 1 februarie, în Manhattan. Atunci, polițiștii au răspuns unui apel la 911, despre faptul că aud împușcături și când au ajuns la locul indicat au găsit cinci morți, cu răni de gloanțe. Una dintre victime, Graham Shadale, de 28 de ani, a fost declarat mort la fața locului. Polițiștii nu au arestat suspecți în niciunul dintre cele două cazuri, au spus oficialii.

Perioada de aproape două săptămâni a fost cea mai lungă de când a început Departamentul de Poliției (NYPD) să înregistreze cazurile cu un program computerizat, numit Compstat, în 1994, au precizat forțele de ordine.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.