Modul de relaxare al sud-coreenilor este unul inimaginabil pentru un european. Nu vacante exotice, nu baruri sau restaurante. Mulți dintre ei sunt atât de stresați încât plătesc bani grei pentru un loc într-un spațiu închis, unde nu trebuie să facă absolut nimic.
Această tendință devine tot mai preferată de sud-coreeni.
Astfel „The Green Lab”, o cafenea situată în apropierea pădurii din Seul, un fel de parc natural, permite clienților săi să rezerve pentru intervale anume de timp unul dintre spațiile liniștite ale localului. Odată intrat în cameră, clientul trebuie să uite de telefonul mobil și să nu discute. „Este atât de greu să găsești în societatea coreeană locuri unde nu faci nimic", a declarat Bae Hyun, angajat al Green Lab, pentru Washington Post. „Se pare că oamenii par să găsească mai mult interes pentru acest lucru, deși cred că va mai dura ceva timp până când va deveni popular pe scară largă."
Un alt loc din Seul în care poți să te îndepărtezi de oameni și să-ți limpezești gândurile este cinematograful, care oferă proiecții speciale pentru cei care doresc o experiență liniștită, nestimulantă. Potrivit Washington Post, cinematografele Megabox din Seul au vândut luna aceasta bilete de 6 dolari pentru „Flight", un film care simulează o călătorie de 40 de minute cu avionul. Filmul, căruia i se face reclamă cu sloganul „Odihnește-te puțin printre nori pufoși", este o continuare altui film, „Fire Mung”, de numai 31 de minute, scrie dcbusinessro.
Un stil de viață agitat unde odihna este la mare preț
Coreea de Sud este cunoscută pentru stilul său de viață agitat, dar realitatea dură, cu datorii tot mai mari acumulate de cetățeni și cu locuințele inaccesibile pentru mulți dintre locuitorii țării, își pune amprenta, în special asupra milenialilor din Seul. The Korea Herald a raportat recent rezultatele unui sondaj efectuat pe un eșantion de 1.016 sud-coreeni, care a arătat că 70% dintre aceștia au recunoscut că se simt stresați. În cadrul aceluiași sondaj, 46,5% dintre respondenții în vârstă de 20 de ani au declarat că se simt deprimați.
Odată cu această cerere de spații de relaxare, în afara Seulului au apărut și alte locuri similare. Precum cafeneaua Goyose de pe Insula Jeju sau Mung Hit, de pe insula de coastă Ganghwa din Coreea de Sud.
Ji Ok-jung, managerul de la Mung Hit, a declarat pentru Washington Post că ideea este de a-ți goli mintea și inima pentru a face loc unor gânduri noi. "Acesta este un loc în care oamenii se pot vindeca. Este ceva ce numai tu poți face pentru tine, nu ceva ce altcineva poate face pentru tine, iar noi am vrut să facilităm acest lucru pentru oricine este epuizat de cerințele vieții moderne", a declarat Ji Ok-jung pentru Post.