Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nou incendiu la un spital Covid. 13 oameni au murit în urma exploziei
Un nou incendiu la un spital Covid. 13 oameni au murit în urma exploziei

Un nou incendiu la un spital Covid. 13 oameni au murit în urma exploziei

Cel puţin 13 oameni au murit după ce un incendiu a izbucnit la secţia de terapie intensivă a unui spital Covid-19 din apropiere de Mumbai.

Incendiul, care a izbucnit vineri, a fost stins şi patru supraviețuitori au fost mutaţi în spitalele din zonă, au spus autorităţile citate de BBC.

Nu este cunoscută cauza incendiului şi a fost deschisă o anchetă.

Nu este prima tragedie de acest fel

Această tragedie vine în ziua în care India a raportat, pentru a doua zi consecutiv, cel mai mare număr de contaminări zilnice cu SARS-CoV-2 din lume. În plus, spitalele indiene se confruntă cu o criză de oxigen, paturi de terapie intensivă şi ventilatoare.

Vineri, India a înregistrat 332.730 de noi cazuri şi 2.263 de decese asociate, un vârf.

De la începutul pandemiei, aici au fost înregistrate mai mult de 16,25 milioane de cazuri şi aproximativ 187.000 de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

În urmă cu două zile, 22 de pacienţi cu COVID-19 au murit într-un alt spital, tot în statul Maharashtra, din cauza unei pene în alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor timp de o jumătate de oră.

La începutul lunii, alţi patru bolnavi şi-au pierdut viaţa într-un incendiu la o clinică privată din Maharashtra, după ce în martie un foc declanşat într-un spital din Mumbai făcuse 11 victime.

Prim-ministrul indian Narendra Modi are programate vineri cel puţin trei reuniuni de criză consacrate aprovizionării cu oxigen a spitalelor şi disponibilităţii medicamentelor de primă necesitate.

Capitala New Delhi continuă să fie printre zonele cele mai afectate, raportând sute de mii de cazuri noi de infectare şi numeroase spitalizări în ultimele zile.

Incendiu în România, la spitalul Piatra Neamț

Zece pacienți au murit și alți șase, plus un medic care se afla în gardă, au suferit răni și arsuri grave în urma unui incendiu care a cuprins două dintre saloanele Secției ATI a spitalului din localitate, la finalul anului 2020.

Incendiu la spitalul Matei Balș

Un incendiu a izbucnit pe data de 29 ianuarie 2021, la parterul unui corp de clădire, într-un salon în care erau trei persoane. În zona respectivă se aflau în jur de 100 de persoane.

Toți pacienții care au fost internați erau conectați la oxigen, sunt pacienți Covid, în stadiu mediu spre sever.

La fata locului au acționat ambulanțe, autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.