Evenimentul Zilei > International > Un nou incendiu într-un spital din India. 16 pacienți Covid și 2 infirmiere au murit. Situație dramatică
Un nou incendiu într-un spital din India. 16 pacienți Covid și 2 infirmiere au murit. Situație dramatică

Un nou incendiu într-un spital din India. 16 pacienți Covid și 2 infirmiere au murit. Situație dramatică

Pe măsură ce criza Covid-19 se răspândeşte în India, oxigenul a devenit una dintre cele mai rare mărfuri, potrivit CNN. Sâmbătă dimineaţă, un incendiu la un spital a provocat moartea a cel puţin 16 pacienţi şi 2 infirmiere, anunţă AFP.

În New Delhi, oamenii aşteaptă ore întregi să primească oxigen pentru membrii familiilor lor. Cozile sunt interminabile. Medicii spun că sunt epuizaţi iar oamenii furioşi, frustraţi şi disperaţi.

Cei aflaţi la coadă au declarat reporterului CNN că aşteaptă de 25 de ore şi încă nu au primit oxigen, scrie news.ro

Oamenii fac cu schimbul la coadă pentru a primi oxigen

Unii fac cu schimbul la coadă. Odată ajunşi în faţă, nu există garanţie că vor putea primi oxigen din cauza cererii foarte mari iar aprovizionarea este redusă.

Un bărbat în vârstă de 22 de ani a spus că aştepată de cinci ore să primească oxigen pentru bunicii săi bolnavi. El a precizat că dacă nu va primi, are încredere în Dumnezeu. „Este o situaţie grea pentru oricine se confruntă cu Covid-19. Încerc să fiu calm pentru că aştept de la ora 9.00 şi coada asta nici nu se mişcă”, a spus el.

Guvernul se zbate să livreze oxigen

Guvernul indian spune că încearcă să soluţioneze această problemă. A început un program numit „Oxygen Express”, prin care încearcă să furnizeze oxigen lichid pe căile ferate din India în oraşele care au cel mai mult nevoie de el. New Delhi nu simte încă impactul acestor eforturi.

Cel puţin 16 pacienţi afectaţi de Covid-19 şi două infirmiere au murit sâmbătă dimineaţă în urma unui incendiu la spitalul unde se aflau, potrivit AFP.

La etajul patru al spitalului din Bhauch, în statul occidental Gujarat, se aflau alţi 50 de pacienţi atunci când incendiul a fost declarat la ora locală 1.00 (7.30 GMT), a declarat pentru AFP Rajendrasinh Chudasama de la Poliţia locală. „Din primele date ale anchetei rezultă că incendiul s-a declanşat ca urmare a unui scurtcircuit la unitatea ATI a spitalului”, a precizat el.

Pe 23 aprilie, un incendiu în suburbiile Mumbaiului a provocat moartea a 13 pacienţi Covid. Câteva zile mai târziu, 22 de persoane au murit în alt incendiu, tot în statul Maharashtra.

Record de infectări în India

401.993 de noi cazuri de infectare au fost anunţaţe, ducând numărul total al infectărilor la 19,1 milioane.

Numărul deceselor în ultimele 24 de ore s-a ridicat la 3.523, totalul ajungând la 211.853.