Jumătatea de vest a ţării, dar şi Capitala au fost afectate de furtuni şi vijelii de scurtă durată, dar deosebit de intense. În Bucureşti un om a murit şi alţi trei au fost răniţi, după ce au fost loviţi de trăznet.
În vestul ţării, în judeţul Alba, furtuna s-a iscat din senin, după ora 22:00, şi a ţinut doar jumătate de oră. Vântul a bătut foarte tare şi a fost grindină. Bucăţile de gheaţă au lăsat urme pe maşini. Zeci de localităţi din Oltenia au rămas fără curent după ce liniile de înaltă tensiune au fost smulse de vânt, iar la Craiova şi Târgu Jiu mai multe maşini au fost avariate, fie din cauza crengilor căzute din copaci, fie din cauza căderilor de grindină.
În toată zona s-a circulat cu greutate, atât în timpul vijeliilor, dar şi după, fie din cauza blocajelor de pe partea carosabilă, fie din cauza acumulărilor de apă de pe şosea. "Trei pomi căzuţi, doi în Craiova şi unu în Valu Mare, un stâlp de curent electric în dreptul Valu Mare şi un parapet în dreptul subunităţii de la Isalniţa", a precizat Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt ISU Dolj. Din cauza ploii torenţiale opt gospodării au fost inundate. De asemenea, în localitatea Malu Mare un stâlp de înaltă tensiune a fost doborât de vânt.
Drumul European 70 blocat câteva ore
Un acoperiş de pe un bloc din Târgu Jiu a fost smuls de vânt şi aruncat peste o conductă de gaze, care din fericire a rezistat impactului.
Din cauza rafalelor de vânt, un parapet de pe drumul European 70 a căzut pe asfalt, iar circulaţia a fost restricţionată, pe un singur sens, vreme de patru ore. În urma ploii torenţiale din noaptea trecută, DN 1 a fost inundat în zona gării Sinaia. Apa a ajuns la jumătate de metru, iatr circulaţia a fost restricţionată, până ce apa s-a scurs.
În judeţul Mehedinţi, în localităţile Ponoarele, Turtaba şi Isverna furtuna a doborât trei copaci, iar în Piatra Albă 10 curţi au fost inundate.
Nu l-au putut resuscita
Fenomenele meteo din Capitală au fost locale, dar violente. Administraţia de Meteorologie a anunţat avertizare cod galben, ieri seară în jurul orelor, 20:00, pentru un interval de două ore, începând cu ora 21:00. A plouat torenţial în unele zone ale Capitalei, iar vântul a bătut cu putere şi în rafale. Principalul fenomen meteo au fost descărcările electrice, fulgere şi trăznete.
Patru persoane au fost lovite de trăznet pe linia de centură a Capitalei, în zona sectorului 1, una dintre victime suferind un atac cardio-respirator, a declarat, ieri seara, coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa. Patru ambulanţe SMURD au transportat răniţii la Spitalele Elias şi Floreasca din Bucureşti. Persoana care a fost cea mai grav rănită este "resuscitabilă", a precizat iniţial medicul Opriţa. Ulterior acesta a precizat că în ciuda manevrelor medicale acesta a decedat.
Cele patru victime se aflau într-o staţie RATB, în zona Bucureştii Noi, iar când a început ploaia s-au adăpostit sub un copac, care a fost lovit de fulger. Celelalte trei victime sunt în stare stabilă, şi în afara oricărui pericol, dar au arsuri pe 10 la suta din suprafaţa corpului.