Un medic celebru avertizează: Trebuie să purtăm mască, inclusiv pe stradă

Un medic celebru avertizează: Trebuie să purtăm mască, inclusiv pe stradă Sursă foto: Arhiva EvZ

Managerul Institutului Marius Nasta din București, Beatrice Mahler, face un apel la cetățeni după explozia cazurilor de COVID-19 din țară să poarte mască, inclusiv pe stradă.

"Mă aștept la o creștere în următoarele două săptămâni. Dacă vom începe de acum toți să purtăm mască pe stradă, chiar și când așteptăm tramvaiul în stație, sau cum se strâng acum oamenii seara în fața blocului, povestesc vecinii între ei, pentru că e cald, sunt aceste obiceiuri... Dacă nu vom înțelege că în astfel de momente trebuie să purtăm mască, peste două săptămâni nu vom intra într-o curba de declin al cazurilor", avertizează Beatrice Mahler.

Spitalul este plin în acest moment - atât Terapia Intensivă, cât și celelalte secții și nu mai poate prelua pacienți COVID asimptomatici, iar prioritatea este tratarea celor simptomatici, a declarat, într-un interviu medicul Beatrice Mahler, potrivit romaniatv.net.

"Fiecare loc se ocupă imediat după eliberare, un alt pacient ajunge în Terapie Intensivă - ori din spital, ori dintr-un alt spital, prin transfer. Practic, un loc în ATI poate rămâne liber câteva ore, cel mult.", a precizat aceasta.

Ne puteți urmări și pe Google News

"În general, pacienții care și-au revenit după Terapie Intensivă au fost pacienți care au fost internați inițial în Institutul Marius Nasta, au ajuns apoi în ATI, și-au revenit și au revenit pe secție. Însă extrem de dificil este managementul pacientului care are formă critică și necesită transfer dintr-un spital în altul, pentru că acest transfer presupune un risc suplimentar pentru pacient. Risc care este cunoscut, dar câteodată nu ai ce face, trebuie să ți-l asumi", a adăugat medicul.

De asemenea, din informațiile pe care le are de la colegii săi din secția de Terapie Intensivă, "există situații în care evoluția este extrem de severă și, practic, te aștepți ca pacientul să poată să decedeze în orice moment, dar sunt și situații în care pacientul stă zile întregi într-o zonă de echilibru, fragil, dar există un echilibru, și, la un moment dat, decedează fără să existe o modificare de parametri progresiv spre degradare. Aici este un aspect care cu siguranță va trebui cercetat pe viitor."