Evenimentul Zilei > Sport > Un mare om înconjurat de alţi mari oameni. Eveniment de amploare la Oradea pentru susţinerea Fundaţiei lui Mihai Neşu
Un mare om înconjurat de alţi mari oameni. Eveniment de amploare la Oradea pentru susţinerea Fundaţiei lui Mihai Neşu

Un mare om înconjurat de alţi mari oameni. Eveniment de amploare la Oradea pentru susţinerea Fundaţiei lui Mihai Neşu

Astfel poate fi definit evenimentul de azi de la Oradea, unde Mihai Neşu a fost înconjurat atât de colegi de-ai săi din fotbal, cât şi de mii de localnici. Cu toţii reuniţi pe stadionul municipal „Iuliu Bodola” în cadrul spectacolului sportiv „Uniţi pentru Mihai”.

Susţinere din partea tuturor

Este un mod prin care suflarea fotbalistică şi nu numai îşi arată susţinerea pentru Mihai Neşu, fotbalistul, dar în special omul dedicat în ultimii ani actelor caritabile.

Portalul www.ebihoreanul.ro prezintă pe larg întreaga desfăşurare de forţe. În primul rând, au venit aici fotbalişti care încă sunt activi, dar şi unii care s-au retras din activitatea competiţională.

Întrebat cum defineşte prietenia, Mihai Neşu a răspuns cât se poate de clar. "Prietenia este acea senzaţie pe care o ai când te revezi cu oameni pe care nu i-ai văzut de câţiva ani".

 

Nume mari

La conferinţa de presă din cursul dimineţii au apărut, în aplauzele publicului, Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Ionuţ Lupescu, Adrian Ilie, Mirel Rădoi, Costel Gâlcă, Dorin Goian, Cosmin Vâtcă, Răzvan Marin, Claudiu Micovschi, Ovidiu Hoban, George Ogăraru. În dimineaţa acestei zile a fost mai întâi o conferinţă de presă la care şi Neşu, dar şi colegii săi, au respuns la întrebări. Şi nu numai ei…

 "Cel mai frumos lucru în această dimineaţă este că nu mai avem loc la această masă, că s-au strâns atât de mulţi oameni. Mihai Neşu a devenit un exemplu nu doar pentru România, ci pentru întreaga lume, pentru că deşi el însuşi are nevoie de ajutor îi ajută pe alţii. Arătăm o faţă frumoasă, că în această zi s-au reunit nume mari pentru Mihai", sunt cuvintele lui Miţă de la Bere Gratis.

Un model de urmat

"Este un lucru important că lumea fotbalului îşi arată azi şi faţa umană, care din păcate în ultimii ani nu a fost scoasă prea mult în evidenţă", declară Gică Popescu.

"Viaţa e o luptă, şi ce ne arată nouă Mihai este că totul stă în puterea noastră. Omul acesta este puternic, ne arată că are o putere mentală şi resurse nebănuite, ne arată ce înseamnă să lupţi pentru viaţă", a spus la rândul său Gheorghe Hagi.

Nu întâmplător acest eveniment are loc la Oradea. Acolo unde Fundaţia înfiinţată de Mihai Neşu face adevărate minuni pentru copiii cu dizabilităţi, veniţi aici la tratament.

"Am văzut ce face Fundaţia acolo, în sediul ei, cum vin zeci de copii mici cu dizabilităţi la tratament în fiecare zi, şi cred că ar trebuie sprijinită foarte mult. Mi-aş dori ca şi dumneavoastră, presa, să promovaţi ce face Mihai, iar autorităţile locale şi naţionale să sprijine acest proiect. Vreau să văd că şi la noi oamenii care au puterea să se gândească şi la aceste lucruri", a declarat, vădit emoţionat, Ionuţ Lupescu.

Meciuri demonstrative

Azi după-amiază, de la ora 16.00, au început o serie de evenimente sportive la care asistă peste 10.000 de oameni.

Sunt prezenţi pe stadion 47 de fotbalişti împărţiţi pe trei generaţii. Aceştia au constituit trei echipe – "Naţionala României", "UEFAntasticii Steaua" şi "Prietenii Mihai Neşu".

Evident că au loc meciuri de fotbal în sistemul fiecare cu fiecare. Întregul eveniment are ca scop strângerea de fonduri pentru fundaţia lui Mihai Neşu, în aşa fel încât aceasta să ofere în continuare îngrijire medicală pentru copiii cu dizabilităţi.