Evenimentul Zilei > Sport > Un mare fotbalist, la un pas de nenorocire. Prietenii l-au dus de urgenţă la spital
Un mare fotbalist, la un pas de nenorocire. Prietenii l-au dus de urgenţă la spital

Un mare fotbalist, la un pas de nenorocire. Prietenii l-au dus de urgenţă la spital

Fostul mare portar spaniol Iker Casillas (39 de ani) a ajuns la spital săptămâna trecută, din cauza unor dureri puternice în zona pieptului, care l-au făcut să se teamă că ar putea suferi un nou infarct.

Un mare fotbalist, la un pas de nenorocire. Prietenii l-au dus de urgenţă la spital pe legendarul goalkeeper al echipei Real Madrid și al naționalei Spaniei, dar doctorii l-au liniştit rapid.

N-a fost vorba despre un infarct, aşa cum s-a temut Iker, care după câteva ore a primit acceptul medicilor pentru a părăsi spitalul. Amintim că portarul s-a retras din fotbalul profesionist în 2019, după ce a suferit un infarct în timpul unui antrenament al echipei FC Porto. Acum, Iker Casillas a mers alături de un prieten la secția de urgență a unui spital din Madrid după ce a simţit dureri puternice în zona pieptului. Conform dailystar.co.uk, problemele au apărut după ce a jucat padel alături de câțiva prieteni.

Cel supranumit „San Iker” datorită intervenţiilor salvatoare dintre buturi a observat că ritmul cardiac este anormal și a decis să meargă imediat la spital. La capătul unor investigații amănunţite, medicii au stabilit că nu a fost vorba de un infarct. Ultima partidă oficială a goakeeperului a fost în aprilie 2019, când evolua pentru FC Porto. La începutul lunii mai, el suferea un infarct în timpul unui antrenament şi era operat de urgență.

Un mare fotbalist, la un pas de nenorocire

„Când am venit la antrenament m-am simțit greu. Era ceva ciudat, de parcă aș fi avut o alergie… I-am spus medicului de la echipă să-mi dea ceva, o pastilă. Aveam o durere mare în piept.

Nu știam ce se întâmplă cu mine, dar știam că e ceva serios. Mi-era teamă că nu o să fac față. Era ca și cum ești într-o piscină și vrei să ieși, dar nu mai poți. M-am panicat şi parcă mă scufundam tot mai tare. Atunci i-am strigat medicului să cheme ajutoare, pentru că mi-e foarte rău.

Niciodată nu mi-am imaginat că aș putea suferi un infarct. Medicul care mi-a făcut electrocardiograma mi-a spus că tocmai am avut un atac cardiac. «Acum o să-mi deschideți pieptul?», l-am întrebat. Mi-a pus un cateter, m-au supus unor teste și când mi-au introdus lichidul de contrast am început să am greutăți.

Ardeam parcă tot și nu-mi mai simțeam deloc corpul. I-am zis doctorului că nu mai suport. Mi-a răspuns că este normal și că durează doar 30 de secunde”, a dezvăluit Iker Casillas pentru Marca, anul trecut, la finalul lunii noiembrie.