Evenimentul Zilei > International > Un italian, primar în România. Ce planuri are bărbatul în țara noastră?
Un italian, primar în România. Ce planuri are bărbatul în țara noastră?

Un italian, primar în România. Ce planuri are bărbatul în țara noastră?

Un italian din Cuneo care s-a mutat în România în urmă cu cinci ani, a decis să candideze la alegerile locale, pentru a deveni primar în localitatea Porumbacu de Jos, lângă Sibiu.

Lino Magliano este căsătorit cu o româncă și a intrat în politică. Urmează să candideze la alegerile locale susținut de USR.

„Nu am coronavirus, n-am mai fost de două luni în Italia”, a ținut el să precizeze de la început, pentru turnulsfatului.ro.

„Eu am foarte multă experiență în construcția de hidrocentrale. Micro-hidrocentrale. Am făcut cinci, șase în Italia și tot așa, o asociație de italieni, plus un băiat din Bacău au făcut o firmă în România și s-au apucat de făcut hidrocentrale.

De acolo, m-au întrebat: ”Lino sunt patru luni de lucru în România, te duci?” Eu nici nu știam unde e România, eu trăind în Italia, unde eram înconjurat de români, credeam că România e aici.

Am zis că merg, fiind vorba de august, septembrie, octombrie, noiembrie, e bine, mă duc. Am ajuns din Timișoara și din Timișoara am venit aici. Am făcut primele două hidrocentrale, și în loc de patru luni s-a făcut un an, pe urmă încă un an și încă un an și încă un an. Am ajuns la cinci ani”, a povestit italianul.