Evenimentul Zilei > International > Un grup de români din Grecia au CERUT AJUTOR Ambasadei
Un grup de români din Grecia au CERUT AJUTOR  Ambasadei

Un grup de români din Grecia au CERUT AJUTOR Ambasadei

Un grup de români din Grecia, cu dublă cetățenie, au cerut ajutor Ambasadei României la Atena deoarece au rămas fără acte de identitate, distruse în zonele de incendiu. Le-au fost eliberate titluri de călătorie. Aceștia nu au necesitat asistenţă medicală și au părăsit zona în siguranță.

Ambasada României la Atena continuă monitorizarea situației din Grecia, iar militarii români sunt deja acolo. Ambasada este în contact permanent cu Celula de Criză activată la nivelul MAE elen și este pregătită să acorde asistență consulară.

Până acum nu sunt informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victimele incendiilor, persoane rănite sau declarate dispărute.

Misiunea a întreprins demersuri inclusiv pe lângă comunitatea locală de români din zonele afectate de incendii pentru a verifica dacă există persoane care au nevoie de sprijin.

Cei 20 de militari români- piloți, personal navigant și personal auxiliar-au ajuns de miercuri în zonele afectate de incendii din Grecia.
Ministrul Mihai Fifor se află în legătură permanentă cu omologul elen, Panos Kammenos, pe care l-a asigurat de întreaga disponibilitate a Armatei României de a interveni în zilele următoare în sprijinul autorităților de la Atena în gestionarea situațiilor de urgență din zonele afectate de dezastrele naturale.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: