Celebrul jurnalist Cristian Tudor Popescu a vorbit despre cum se prezenta sistemul de învățământ românesc pe vremea când el era doar un student ce se pregătea să dea examenul de bacalaureat.

Gazetarul a dezvăluit și ce note a luat la BAC, deși în opinia sa aceste „cifre” sunt irelevante, întrucât nimeni se gândea la acea vreme că o notă bună la examen îți poate aduce beneficii în carieră, sau un serviciu mai bine plătit.

Media finală a gazetarului este una foarte bună, dar care, recunoaște el, nu prea l-a interesat niciodată.

Într-un editorial recent, creat pentru a scoate în evidență „dezastrul” care are loc an de an în România cu ocazia examenului de Bacalaureat, Cristian Tudor Popescu se mândrește cu rezultate obținute de el la examenul de care se tem toți românii.

„Eu am facut liceul intr-o perioada in care cultura generala era un motiv de mandrie. Daca aveai cunostinte in mai multe domenii, daca vorbeai corect romaneste, erai un om respectat, un om cu carte”, a declarat Cristian Tudor Popescu

Jurnalistul recunoaște că procesul de învățare era mult diferit față cum se prezintă în timpurile noastre. Acesta admite că pe vremea lui nimeni nu învăța pentru note, ci, mai degrabă, pentru că lumea voia să-și „reducă neștiința”. De asemenea, CTP susține că nimeni nu se gândea că va câștiga mai mulți bani din cauza notelor bune.

„Și exista o anume gratuitate in actul de a invata, voiai pur si simplu sa stii ca sa-ti reduci nestiinta, in care nu te simteai bine, nu gandindu-te neaparat ca vei avea astfel o slujba mai buna sau bani mai multi”, a mai declarat acesta.

În același timp, acesta recunoaște că a avut o medie foarte bună la BAC, anume de 9,83.

„Nici macar notele nu erau un scop. Media mea la bacalaureat a fost 9.83, dar in timpul liceului am avut note de toata mana, fiindca citeam ce voiam si cand voiam eu. Dar citeam, stimati liceeni de azi, chiar citeam”, a povestit CTP, conform Antena3.