Concret, în perioada 2012 – 2015, Marius Olteanu, care este și un consumator de droguri, a amenințat un procuror, a distrus două mașini, a bătut o persoană și a furat un telefon, arată Jurnalul de Argeș.

Inițial, pe 16 februarie a.c., Judecătoria Pitești l-a condamnat la 3 ani și 5 luni de închisoare cu executare, obligându-l totodată să plătească victimelor sale daune materiale și morale de peste 10.000 de euro. Marius Olteanu a fost obligat de instanță și ”la tratament medical prescris de un medic de specialitate până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”. Numai că Marius Olteanu a făcut apel, dosarul continuând în această toamnă la Judecătoria Pitești.

În 2012, Mariu a spart parbrizul unei mașini a unui agent de pază cu “ajutorul” a două sticle de bere. Paguba s-a ridicat la 3.553 de lei.

Pe 22 septembrie 2013, Marius Olteanu l-a bătut cu pumnii și picioarele în față și în burtă pe Florin Nițulescu, pentru „vina” de a se fi aflat în Parcul 1907 alături de fosta sa prietenă Adriana Popa. După cum spun procurorii, „martora Adriana Popa a fugit din zonă, cunoscând comportamentul violent al inculpatului, care era fostul său prieten. După ce a agresat persoana vătămată, inculpatul Marius Olteanu a plecat în urmărirea martorei, însă aceasta a reușit să se ascundă într-o toaletă publică și să scape de furia inculpatului”. Victima a suferit mai multe leziuni în urma agresiunii și a avut nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale. Florin Nițulescu a cerut în instanță daune morale și materiale de peste 21.000 lei.

În februarie 2015, tot el a incendiat un Chevrolet Cruze cu un litru de benzină cumpărat de la un taximetrist.

Momentul în care incendiază mașina a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. Valoarea pagubei: 5.000 de euro. În aceeași zi, el a mai comis o fărădelege. A fost în barul „Theo” unde se afla fosta sa prietenă Adriana Popa, i-a luat telefonul mobil și 50 de lei și i-a tras și câteva palme pentru că a refuzat să îl urmeze. 
În seara aceleiași zile, a sunat familia și prietenii fostei prietene și le-a spus că dacă i se va întâmpla ei ceva rău „și-a făcut-o singură”.  Și în prezența polițiștilor, Marius Olteanu și-a amenințat fosta prietenă, spunând că: „Nu o las așa, îi dau teroare, o tumbăcesc rău”.

Tot în februarie 2015, Marius Olteanu l-a amenințat pe procurorul Alexandru Anghel de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești.

„Ți-ai ratat cariera fraiere… toată viața o să mă țin de capul tău, nu mă las”. Martori la amenințări au fost și doi polițiști de la Secția 1 Pitești.