Un deputat PSD propune TESTAREA cunoştinţelor liderilor partidului
- Carmen Vintil ă
- 24 noiembrie 2014, 16:05
Deputatul PSD de Baia Mare Florin Tătaru susţine că PSD are nevoie urgentă de reformă, inclusiv doctrinară, şi propune testarea cunoştinţelor liderilor partidului despre doctrina pe care o susţin, arătând că "nu poţi milita pentru social-democraţie dacă habar n-ai care-i sunt valorile fundamentale".
"E urgentă nevoie de o reformă, inclusiv doctrinară, în PSD. Se poate ajunge până la testarea efectivă a cunoştinţelor pe care le au liderii despre doctrina pe care o susţin. Voi face, în concret, această propunere într-un cadru oficial pentru ca ea să prindă formă şi viaţă în PSD. Nu poţi milita pentru social-democraţie dacă habar n-ai care-i sunt valorile fundamentale. PSD va depăşi această criză electorală cu lideri reali, cu figuri noi, cu oameni politici care reprezintă comunităţi mari de oameni. Cred că e nevoie de o schimbare de abordare şi de prezenţă a unui spirit de echipă unde cunoaşterea doctrinară social-democrată să nu fie luată în derâdere de unii lideri doar din pricină că habar n-au ce e doctrina care i-a făcut oameni politici", a arătat Tătaru.
Acesta a subliniat că de la şedinţele de partid social-democrat locale şi până la organizaţiile de partid social-democrat specifice, "viaţa de partid trebuie reconsolidată cu calm, responsabilitate şi realism".
Deputatul PSD a menţionat că răspunsul la întrebarea "De ce a pierdut PSD alegerile prezidenţiale?" este unul singur şi îşi are rădăcinile în axul central al doctrinei.
"Protecţia socială, ca element fundamental pus în practică şi nu clamat de la tribuni, este baza social-democraţiei româneşti. Se adaugă aici principiile egalităţii şi dreptăţii sociale care au închegat doctrinar social-democraţia românească după anul 1989. Cu astfel de valori fundamentale ale societăţii se câştigă o bătălie electorală. Din păcate, ele trebuie puse-n practică. Social-democraţii se plasează în mijlocul comunităţilor, oamenii simpli fiind cei care le dau legitimitate. De la «mica trăncăneală» şi până la «Marea Trăncăneală» a lui Caragiale nu se poate înfăptui nici doctrinar şi nici real social-democraţia", a susţinut Florin Tătaru.
Acesta a considerat că lipsa cultivării valorilor politice de stânga a dus la anomalii ce au generat haos politic, adăugând că nu se poate întări social-democraţia "cu schisme născute-n Transilvania pe principiul unui pseudopatriotism regional".