Evenimentul Zilei > Politica > Un deputat PNL spune că Siegfried Mureșan nu are anvergură de premier
Un deputat PNL spune că Siegfried Mureșan nu are anvergură de premier

Un deputat PNL spune că Siegfried Mureșan nu are anvergură de premier

Deputatul PNL Daniel Gheorghe dezminte că europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan, ar fi o variantă în interiorul PNL pentru funcția de prim-ministru în contextul viitoarelor alegeri parlamentare din 2020. De altfel, liberalul a subliniat că PNL nu este „mama răniților” și că în Consiliul Național al partidului a fost luată decizia ca premier să fie președintele PNL, Ludovic Orban.

„Unii subestimează cam mult PNL – ul. PNL este un partid matur și serios, nu asa cum cred cei care se bucură de zvonuri. Siegfried Mureșan nu are anvergură și legitimitate pentru a fi susținut de PNL la o eventuală funcție de prim ministru. II doresc domnului europarlamentar mult succes la PE, are suficient de lucru acolo!”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, deputatul PNL.

Întrebat de EVZ ce l-a determinat să iasă public cu o astfel de poziție, Daniel Gheorghe a răspuns că: „Eu, personal, cred că PNL nu trebuie să mai caute, că aleagă soluții de împrumut, pentru funcțiile cele mai importante din ierarhia național statutară a statului român. Cu tot respectul pentru domnul europarlamentar, eu consider că noi, PNL, avem foarte mulți oameni, atât de la nivel parlamentar, cât și de la nivelul aleșilor locali, care pot fi niște variante mai bune pentru funcțiile de la nivelul unui prezumtiv, viitor executiv, după alegerile din 2020.

Nu cred că PNL, permanent, trebuie să fie așa, mama răniților, care recurge exclusiv la variante din exterior. Nu mai spun că există inclusiv o decizie a Consiliului Național al PNL , luată prin vot, prin care președintele partidului, Ludovic Orban, este persoana propusă pentru funcția de prim-ministru în cazul în care ajungem la guvernare. Dar am observat că au apărut în spațiul public, dar și în presă, o serie de zvonuri și simțeam nevoia să dau o replică, pentru că mi se pare un zvon care nu are o bază reală. Am văzut persoane inclusiv din PSD care vehiculau acest zvon”.

Mai mult, deputatul liberal dezminte că există discuții că Siegfried Mureșan ar fi o variantă de premier pentru PNL.

„În PNL sunt multe discuții, dar eu nu pot să vă spun în acest moment că  în PNL se vehiculează o variantă ca domnul Mureșan, este un bun europarlamentar, îi urez mult succes la Parlamentul European, să fie propus premier.

Să nu vă spun că fostul președinte Traian Băsescu, pe vremea pe când domnul Mureșean era la PMP, tot insita cu aceasta variantă pe lângă președintele Iohannis ca Mureșean să fie propus ca prim-ministru. Iată că nu a avut succes.”, a explicat Gheorghe.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News