Un cutremur puternic a lovit marți, zona asiatică, fiind estimat că a avut o magnitudine de 6,5 grade pe scara Richter.
Cutremurul s-a produs în jurul orei 22.17, cu epicentrul său în apropiere de Jurm, care se află la aproximativ 300 de km nord de Kabul, a declarat Serviciul Geologic al SUA. Mișcările pământului, ce au durat câteva secunde, s-au simțit puternic în Delhi și în alte părți din nordul Indiei.
Un cutremur puternic a avut loc în Asia
Aceasta este o regiune predispusă la cutremure, unde adesea au loc mișcări puternice ale pământului. Un seism similar cu magnitudinea 6,1 a avut loc foarte aproape de acest loc și în 2018, care din nou a fost resimțit în cea mai mare parte a nordului Indiei.
Datele inițiale au arătat că seismul au fost resimțit în India, Turkmenistan, Kazahstan, Pakistan, Tadjikistan, Uzbekistan, China, Afganistan și Kârgâzstan. Epicentrul a fost la o adâncime de 187,6 km, ceea ce a explicat de ce tremurul s-a simțit în locuri atât de îndepărtate.
Oamenii s-au panicat și au început să iasă afară din casă și birouri, chiar în timpul seismului. Imaginile postate pe rețelele sociale arată cum sute de oameni au ieșit pe străzi, potrivit indianexpress.com.
Cutremur de 6,8 în Ecuador
Zilele trecute, un cutremur devastator s-a produs în Ecuador, acolo unde 12 persoane și-au pierdut viața în urma seismului cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter.
„În acest moment avem 12 morţi, dintre care 11 în provincia El Oro şi unul în provincia Azuay”, a indicat preşedinţia Ecuadorului pe Twitter.
De asemenea, cel puţin o persoană a fost rănită şi s-au produs pagube materiale semnificative. Cutremurul a fost resimţit în Quito, Manabi şi Manta, potrivit informaţiilor de pe reţelele sociale.
De asemenea, un lanț de cutremure are loc și în România, în județul Gorj, ce a devenit noul epicentru al seismelor. marți, un nou cutremur a lovit regiunea, seismul producându-se la circa 16 de kilometri de Târgu Jiu. A avut o magnitudine de 3 grade și o adâncime de 15 km.