Evenimentul Zilei > Actualitate > Un criminal UCIDE animalele dintr-o comună, noaptea, unul după altul. Poliția a dechis o anchetă
Un criminal UCIDE animalele dintr-o comună, noaptea, unul după altul. Poliția a dechis o anchetă

Un criminal UCIDE animalele dintr-o comună, noaptea, unul după altul. Poliția a dechis o anchetă

Un criminal cu sânge rece ucide noapte animalele din comuna timișeană Peciu Nou. Oamenii sunt disperați, pentru că animalele lor pier în chinuri groaznice.

Moartea mai multor animale este cercetată de polițiști la Peciu Nou. Oamenii legii au deschis două dosare penale, iar localnicii s-au organizat și fac de pază, noaptea,  până la prinderea făptașului.

”Noi am fost sesizați la primărie de către oameni. Se vede că animalele au fost ucise voit, că nu e vorba de accidente”, a declarat viceprimarul Cezar Ivan.

Cinci animale au fost tăiate până acum, atacurile începând sâmbătă noaptea. Atunci a fost omorât primul cal. Criminalul a țintit inima, relatează veterinarul Dușan Cirici. Miercuri, a fost găsită moartă o vacă, cu vițelul scos din ea. Aceasta a fost tăiată de aceeași mână criminală, în partea dreaptă a abdomenului. Alte trei animale, doi cai și o vacă au mai fost găsiți tăiați, însă au supraviețuit atacului. „Am recomandat proprietarilor vacii să sacrifice animalul, pentru că rana era mare și risca în orice moment să eviscereze. Caii au supraviețuit. Toate atacurile au fost cu obiecte ascuțite, nu știm exact cu ce”, a declarat Cirici.

”În cauză au fost deschise două dosare penale cu autor necunoscut cu privire la comiterea infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenție, fără drept (art.25, alin 1,  Legea 205 / 2004). Faptele au fost reclamate pe 8, respectiv pe 12 octombrie”, a declarat Ancuța Morariu, purtătorul de cuvânt al Poliției Timiș. (Sursa foto: Opinia Timișoarei)