Evenimentul Zilei > Actualitate > Nevaccinat, un copil de 6 ani a murit în Spania, în această dimineață, din cauza difteriei. Părinții: Ne simțim înșelați de campaniile antivaccinare
Nevaccinat, un copil de 6 ani a murit în Spania, în această dimineață, din cauza difteriei. Părinții: Ne simțim înșelați de campaniile antivaccinare

Nevaccinat, un copil de 6 ani a murit în Spania, în această dimineață, din cauza difteriei. Părinții: Ne simțim înșelați de campaniile antivaccinare

Copilul era din Catalonia și amurit la aproape o lună după ce s-a îmbolnăvit de difterie. Este primul caz de acest fel din Spania ultimilor 30 de ani, potrivit site-ul spaniol TheLocal.es.

Copilul era din Catalonia și amurit la aproape o lună după ce s-a îmbolnăvit de difterie. Este primul caz de acest fel din Spania ultimilor 30 de ani, potrivit site-ul  spaniol TheLocal.es. 

Băiatul din Olot, Girona, a suferit complicaţii respiratorii, ale inimii şi rinichilor şi era menţinut în viaţă de aparatele de la secţia de Terapie Intensivă a spitalului Vall d’Hebron din Barcelona, de la începutul acestei luni.

Cazul a reaprins discuția în Spania asupra oportunității vaccinării, în condițiile în care părinții care refuză vaccinarea sunt tot mai mult.

Părinţii băiatului au declarat că se simt vinovaţi pentru decizia de a nu-şi imuniza copilul şi au precizat că se "simt înşelaţi" de mişcarea antivaccinare.

În Spania, vaccinarea este recomandată, dar nu obligatorie.

Alţi opt copii, care erau vaccinaţi, au fost testaţi pozitiv pentru difterie după ce au intrat în contact cu băiatul care a murit. Din fericire, cei opt copii nu au făcut boala.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.