Un copac s-a prăbușit peste un bărbat, în fața sediului Jandarmeriei din București
- Mădălina Dinu
- 24 noiembrie 2022, 21:08
Un accident a avut loc în București, joi, în fața sediului Jandarmeriei. Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost prins sub un arbore care a căzut din senin peste el.
La fața locului a intervenit de urgență jandarmul care se afla în postul de pază și un echipaj medical din incinta Jandarmeriei Române. De asemenea, a fost chemat un echipaj SMURD și au fost trimise efective suplimentare de jandarmi pentru asigurarea perimetrului.
La această oră circulația rutieră este blocată total în zona în care a avut loc accidentul. Victima este un bărbat în vârstă de 46 ani, care a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgență Elias.
Conform reprezentanților unității medicale, pacientul, a cărui stare este stabilă, are un traumatism la coloana vertebrală și i se fac investigații, medicii urmând să decidă dacă va avea nevoie de o intervenție chirurgicală.
A fost scos de sub copac și preluat de SMURD
„La fața locului au intervenit de urgență, pentru acordarea primului ajutor jandarmul aflat în postul de pază și un echipaj medical din incinta Jandarmeriei Române. A fost solicitat sprijinul imediat al structurilor abilitate, SMURD, ISU-BIF, BPR. Totodată, au fost trimise efective suplimentare de jandarmi pentru asigurarea perimetrului”, au declarat reprezentanții Jandarmeriei Române.
„La ora 17:30 persoana accidentată fusese scoasă de sub copac, fiind preluată de un echipaj SMURD. S-a acționat pentru îndepărtarea copacului de pe carosabil si reluarea traficului rutier. La ora 18:50 traficul rutier a fost reluat. Vom rămâne în zonă pentru a ne asigura că au fost luate toate măsurile necesare pentru siguranța cetățenilor și a participanților la trafic”, mai precizează sursa citată.
Primăria București a investit 100.000 de lei în tomografe
Valoarea totală a celor două tomografe este de 131.987 lei fără TVA, a informat PMB, printr-un comunicat de presă. „Cele două aparate vor contribui la creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor: aparatele permit identificarea arborilor bolnavi sau îmbătrâniţi şi a ramurilor cu potenţial risc de desprindere.
Tratarea acestora în mod corespunzător, după stabilirea diagnosticului, reduce riscul de prăbuşire a copacilor, la care ar fi expuşi trecătorii”, precizează sursa citată. Aparatele Sonic Picus 3 şi TreeTonic 3 sunt echipamente „de ultimă generaţie cu cea mai avansată tehnologie imagistică pentru inspecţia arborilor”, care vor ajuta la stabilirea şi aplicarea tipurilor de intervenţii adecvate.