Un bărbat de 45 de ani a murit la dentist, după anestezie. Procurorii au deschis un dosar de moarte suspectă

Procurorii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul unui bărbat de 45 de ani care a murit la dentist în timpul unui implant dentar.

.

Incidentul a avut loc în data de 30 iunie, la o clinică stomatologică din Brescia, Italia. Bărbatul a mers la dentist pentru a face mai multe extracții și implanturi dentare.

La finalul intervenției, acestuia i s-a făcut rău și a leșinat. Victima a fost transportată la un spital civil, unde a fost internată direct la terapie intensivă, dar a decedat după două ore.

Procuratura din Brescia a decis să investigheze cazul de moarte suspectă a lui Luigi Floretta, care a decedat pe data 30 iunie, în secția de reanimare a spitalului Spedali Civili, unde fusese internat marți, în stare critică după ce fusese supus unei operații dentare cu sedare la o clinică stomatologică din oraș.

Soția lui Floretta le-a spus jurnaliștilor că soțul ei ales acea clinică de stomatologie, deoarece oferea tratamente clasice de sedare, și nu de anestezie locală așa cum se practică la cele mai multe clinici de profil.

Dosar penal de moarte suspectă

Procurorii din Brescia au ordonat dispus efectuarea unei autopsii în cazul bărbatului care a murit după o anestezie locală.

În plus, magistrații le-au ordonat carabinierilor să facă o percheziție la sediul clinicii de stomatologie, de unde să ridice dosarul medical al bărbatului de 45 de ani, pentru a stabili dacă acesta avea anumite alergii care au fost ignorate de către stomatologi.

”Ni s-a spus că a fost ușor sedat și când a trecut efectul și-a pierdut cunoștința”, a mai comentat soția celui care și-a pierdut viața.

Anestezie prin inhalosedare

În prezent, unele clinici de stomatologie oferă servicii de anestezie prin inhalo sedare, adică administrarea unui gaz chimic.

”Anestezia prin inhalosedare este o metoda modernă de reducere a anxietății, o sedare conștientă cu protoxid de azot și oxigen, care ne ajută să ne relaxăm pe scaunul stomatologic în timpul diverselor tratamente. Majoritatea persoanelor care evită vizitele la dentist o fac datorita anxietatii crescute, fapt ce duce la acumularea şi agravarea problemelor dentare”, se arată pe site-eul unei cunoscute clinici din România.