Un bărbat din Italia a murit după ce a mâncat crenvurști cruzi de pui. În aceștia s-a descoperit bacteria numită Listeria monocytogenes, capabilă să provoace infecția listerioză.
Un bărbat din orașul Alessandria, Italia, a murit după ce a mâncat crenvurști cruzi. Decesul a avut loc pe 29 septembrie, fiind al patrulea astfel de caz înregistrat în Italia.
La caz lucrează acum Ministerul Sănătății, ASL, carabinierii Nas, direcția generală pentru igienă și siguranță alimentară și Parchetul din Alessandria.
Un italian a murit după ce a consumat crenvurști
Specialiștii caută acum să vadă dacă e vorba de aceeași tulpină, St 155, cea care a provocat în trecut moartea altor trei persoane.
Bărbatul decedat de curând avea 80 de ani, iar după ce a acuzat stări de rău, a fost transportat de urgență la Spitalul Civil „Santi Antonio e Biagio e Cesare Arrigo” din Alessandria.
După ce a fost supus unor serii de analize, medicii au constatat că acesta a fost suferea de meningită Listeria monocytogenes. La patru zile după ce a fost internat, bărbatul a murit.
Anchetatorii au reușit să descopere și de unde proveneau alimentele consumate de persoana decedată. Astfel, s-a stabilit că acei crenvurști de pui erau fabricați de ferma Tre Valli, companie care a comercializat produsele contaminate până pe 12 septembrie.
Ministerul Sănătății recomandă precauție
Supravegherea tulpinii St 155 a început în Italia încă din anul 2020, atunci când mai multe cazuri de infectări au apărut la pacienți.
În aceste situații, Ministerul Sănătății a recomandat oamenilor să fie atenți la ce mănâncă, pentru a evita infectarea cu listerioză.
Astfel, trebuie evitat total consumul de legume crude sau insuficient gătite, să se prefere mezelurile preambalate în defavoarea celor tăiate de vânzător, să se refiarbă alimentele conservate la frigider, să se fiarbă laptele crud sau pasteurizat înainte de a fi consumat.
Un aspect la fel de important constă în spălarea mâinilor și spălarea cât mai bine a ustensilelor de bucătărie după ce au fost folosite pe alimente negătite. De asemenea, este recomandată curățarea și dezinfectarea cu regularitate, de două ori pe lună, a frigiderului, potrivit doctorulzilei.ro.