Evenimentul Zilei > Politica > Un autocar a luat foc în mers
Un autocar a luat foc în mers

Un autocar a luat foc în mers

Un incident care ar fi putut avea urmări grave a avut loc ieri după amiază, pe DN 1, între Turda şi Cluj Napoca, în apropierea localităţii Mărtinești. Un autocar al unei companii private de transport, care asigura legătura pe relaţia Cluj Napoca- Turda, a luat foc. Până să ajungă pompierii de la Detașamentul ISU Turda, partea din spate, unde se afla și motorul, a ars complet.

Potrivit unor martori oculari, la un moment dat, mai mulţi pasageri care se aflau în partea din spate a autocarului au reclamat faptul că se simte un miros de cauciuc ars. „Șoferul a continuat să conducă, deși oamenii îi spuneau că se simte miros de ars. Apoi, din zona motorului a început să iasă fum şi şoferii maşinilor care ne depăşeau ne atrăgeau atenţia asupra faptului că iese fum. Călătorii au strigat la şofer care a oprit repede şi le-a solicitat oamenilor să coboare şi să se îndepărteze de zona incendiului”, a povestit un martor. „Autocarul în care se aflau zece pasageri şi şoferul se deplasa dinspre Mărtineşti spre Vâlcele. Nimeni nu a fost rănit, oamenii au reuşit să coboare înainte ca autocarul să fie cuprins de flăcări, deocamdată se fac cercetări pentru a se stabili din ce cauză a izbucnit focul“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Cluj, Carmen Jucan.

Autocarul aparține firmei MV Trans SRL și, din primele informații, incendiu a pornit ori de la istalația electrică, ori de la scurgerile de ulei care s-ar fi produs în zona motorului.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: