Un artefact vechi de 3.500 de ani, spart de un băiețel de cinci ani

Un artefact vechi de 3.500 de ani, spart de un băiețel de cinci ani Sursa foto Your Antiquarian/ Artefact

Un artefact vechi de 3.500 de ani a fost spart în mai multe bucățele de către un băiețel de cinci ani. Întâmplarea a avut loc la Muzeul Hecht de la Universitatea din Haifa din Israel. Nimeni nu s-a supărat în urma acestei greșeli a copilului. Mai mult, conducerea l-a invitat pe băiat să revină pentru un tur. Experții au transmis faptul că artefactul de poate repara.

Directorul muzeului, Dr. Inbal Rivlin, s-a adresat direct băiatului și mamei sale. Ea i-a invitat să revină pentru un tur ghidat, adăugând „Nu vă fie teamă, nu avem nicio pretenție față de voi”.

Se spune că cei doi au fost „speriați” după ce vasul a fost spart lângă intrarea în muzeu. Ei au plecat rapid.

Artefact

Sursa foto: Facebook/ Artefact

Artefact dinaintea erei noastre

Artefactul a fost descoperit în timpul săpăturilor din Samaria, în centrul Israelului. Acesta se află în muzeu de 35 de ani. Este datat între 1130 și 1500 î.Hr.

Ne puteți urmări și pe Google News

Muzeul a descris vasul ca fiind rar și o „descoperire impresionantă”, deoarece majoritatea celorlalte din acea perioadă au fost găsite sparte sau incomplete.

„Este anterior zilelor lui David și ale regelui Solomon, este tipic pentru regiunea Canaan și era destinat depozitării și transportului consumului local, în principal vin și ulei de măsline”,au transmis oficialii muzeului într-o declarație.

Dr. Rivlin a explicat că vasul nu se afla în spatele unei vitrine datorită viziunii fondatorului muzeului, Dr. Reuven Hecht. Intenția sa a fost de a face obiectele arheologice cât mai accesibile vizitatorilor.

Muzeul spune că artefactele suferă rareori deteriorări. Totuși, acest borcan va fi reparat și va fi expus din nou.

Dr. Rivlin a emis, de asemenea, o notă de avertizare pentru părinți. Ea sugerează că ar putea fi necesar să le ofere copiilor lor îndrumări înainte de vizită, astfel încât exponatele să nu fie atinse decât dacă se menționează în mod explicit că acest lucru este permis.

Muzeul are numeroase exponate arheologice din perioada calcolitică până în perioada bizantină, conform news.sky.com.

Revista presei