Un angajat al unui muzeu își agață în secret propriile opere de artă lângă opere clasice neprețuite

Un angajat al unui muzeu își agață în secret propriile opere de artă lângă opere clasice neprețuite Sursa foto: dreamstime.com

S-a raportat că un angajat al celebrului muzeu de artă Pinakothek der Moderne din Munchen, Germania, și-a agățat propriile tablouri lângă operele lui Pablo Picasso sau Franz Marc fără a obține în prealabil permisiunea cuiva.

Un angajat de la muzeu își expunea propriile opere lângă cele celebre

Bărbatul neidentificat, în vârstă de 51 de ani, ar fi fost angajat în departamentul tehnic al muzeului, ceea ce i-a permis accesul în incintă în afara orelor în care vizitatorii au voie să intre. Drept urmare, el a putut să-și agațe propriile tablouri alături de cele ale unor pictori renumiți din întreaga lume.

A făcut acest lucru prin efectuarea întâmplătoare a unor găuri într-un perete gol. Nu se știe cât timp au fost expuse tablourile înainte ca cineva să observe că nu ar fi trebuit să fie acolo; cu toate acestea, un purtător de cuvânt al muzeului a declarat că acestea nu puteau fi expuse pentru o perioadă de timp excesivă, deoarece „supraveghetorii observă de obicei imediat așa ceva”.

În ceea ce privește dorința bărbatului de a-și expune lucrările în muzeu, este rezonabil să presupunem că acesta avea impresia că, făcând acest lucru, ar fi avut ca rezultat oportunități în viitor.

Ne puteți urmări și pe Google News
Tablou

Sursa foto: Arhiva EVZ

Bărbatul neidentificat, care se presupune că se descrie ca fiind un artist independent, s-a aflat acum într-o situație dificilă cu autoritățile. Acest lucru se datorează faptului că a făcut găuri într-un perete fără permisiune, ceea ce îi dă dreptul legal de a fi acuzat de daune materiale.

A fost concediat imediat pentru fapta sa

Este foarte puțin probabil ca acesta să fie supus unei pedepse excesiv de severe. Cu toate acestea, s-a raportat că a fost deja concediat din postul său de la muzeu și i s-a interzis, de asemenea, accesul în incintă.

Investigațiile privind incidentul sunt încă în curs de desfășurare de către poliția germană. Până în acest moment, nu au fost dezvăluite informații cu privire la operele de artă ale bărbatului, inclusiv stilul sau calitatea generală a acestora.

Pictor

Sursa foto: Pixelife| Dreamstime.com

Cunoscutul muezu Pinakothek der Moderne din München este celebru pentru colecția sa de comori moderniste, care include lucrări ale unor artiști precum Pablo Picasso, Franz Marc și Oskar Schlemmer, printre mulți alții.

Prin urmare, nu este nerezonabil ca artistul liber profesionist să își dorească să petreacă măcar câteva zile în compania acestor artiști distinși, potrivit odditycentral.com.