Un alt satelit se va prăbuşi pe Pământ. Sunt motive de îngrijorare mai mari decât la satelitul NASA | VIDEO

Un alt satelit se va prăbuşi pe Pământ. Sunt motive de îngrijorare mai mari decât la satelitul NASA | VIDEO

Un alt satelit, de data aceasta aparţinând germanilor, se va prăbuşi pe Pământ în câteva săptămâni. Se estimează că evenimentul va avea loc la finele lunii octombrie - începutul lunii noiembrie.

Satelitul ROSAT este mult mai mic decât satelitul NASA, care s-a prăbuşit pe Pământ pe 24 septembrie. Cu toate acestea, specialiştii se aşteaptă ca la intrarea în atmosferă să fie mai multe bucăţi care nu se vor dezintegra.

Un alt motiv de îngrijorare este legat de faptul că sunt şanse mai mari ca acest satelit să cadă peste o zonă populată.

Astfel, în 4-5 săptămâni, un satelit cu o greutate de 2,5 tone va reintra în atmosferă. Se aşteaptă ca 30 de piese să nu se topească şi să constituie, astfel, un pericol pentru oameni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă în cazul satelitului NASA şansele de a se prăbuşi peste o zonă populate erau de 1:3.200, în cazul satelitului german şansele sunt mai mari, de 1:2.000. Satelitul NASA a căzut pe 24 septembrie într-o zonă nepopulată din sudul Oceanului Pacific.

Satelitul german ROSAT a fost lansat în spaţiu în 1990, iar opt ani mai târziu a fost scos din uz. Până în acest moment nu se cunosc date suficiente cu privire la traiectoria satelitului german, motiv pentru care nu se cunoaşte încă, zona de impact, nici măcar cu aproximaţie.

Şeful Biroului de deşeuri cosmice de la Agenţia Spaţială Europeană, Heiner Klinkrad, a declarat că "incertitudinea va scădea odată cu apropierea momentului reintrării satelitului în atmosferă. Nu va fi posibil să se facă nicio previziune valabilă despre locul în care satelitul va ateriza, până la aproximativ una sau două ore înainte de eveniment".

<iframe width="620" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/Qo3QI0FVPyE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alte aproape 20.000 de obiecte se află pe orbita Pământului

CITIŢI ŞI:

  • NASA a găsit locul unde s-a prăbuşit satelitul UARS. VEZI UNDE