Bărbatul a fost atacat de urs pe un drum forestier și găsit mai târziu de un grup de turiști. Un echipaj SMURD a ajuns în timp util iar bărbatul a primit îngrijiri medicale, fiind acum în afara oricărui pericol.

"Era plin de sânge pe mâini, burta era ruptă toată şi spatele," povestește un turist.

"Bărbatul a suferit multiple plăgi muşcate şi escoriaţii la nivelul toracelui, abdomenului, membrelor superioare, la membrul superior drept avea o plagă deschisă şi o fractură deschisă," spune Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Braşov.

Vecinii cred că bărbatul a căzut victimă unei ursoaice.

"Ursoaica, că ursoaică a fost, şi-a pierdut un pui acum trei zile, şi l-au găsit ăştia, paza şi l-au luat şi l-au dus la Râşnov sau cam aşa ceva, la urşi şi ea de două zile îşi caută puiul în continuu. Şi na, a dat nas în nas cu cetăţeanul," zice un localnic.

"E un pericol la urma urmei, seara turiştii nu pot ieşi practic din pensiune, după ce se înnoptează, copiii la fel, nu prea sunt în siguranţă în grădină," spune Alina Drăgănescu, proprietar de pensiune.

În aceeași zona, la sfârștul lunii mai în acest an, o altă persoană a fost atacată de un urs, autoritățile bănuind că ar fi vorba de același animal, scrie Digi 24.  

Te-ar putea interesa și: