UMILITOR. O americancă de la baza militară Deveselu a ajuns să fie tratată acasă la un medic, pentru că nu a gasit pat liber în spital
- Camelia Cîrstea
- 2 august 2015, 14:50
Aventura unui inginer din baza militară de la Deveselu (Olt) a început atunci când s-a simțit rău și a apelat la serviciile medicale româneşti. După ce a mers la medicul din cadrul bazei militare, femeia a fost trimisă la spitalul din Caracal, unde a aflat că suferă de pneumonie şi necesită internare. După ce medicii i-au spus că trebuie să doarmă cu încă o persoană în pat, aceasta a mai mers la alte două spitale unde a întâmpinat însă aceeaşi situaţie. În final, o doctoriţă a hotărât să o trateze la ea acasa. Întreaga poveste a fost publicată pe contul de Facebook al Ambasadei Statelor Unite în România.
Conform Digi24.ro, aventura inginerului american a început în data de 18 martie, când s-a simţit rău şi a mers la medicul din baza militară.
După aproximativ o săptămână, femeia a fost trimisă la spitalul din Caracal, unde a fost diagnosticată cu pneumonie, o afecţiune care necesită spitalizare. A refuzat însă internarea, pe motiv că ar fi trebuit să împartă patul cu o altă pacientă.
S-a reîntors în baza militară de la Deveselu şi de aici a plecat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde s-a lovit de aceleaşi probleme. Medicii au trimis-o la Spitalul de Boli Infecţioase, dar surprinzător, nici aici nu era vreun pat disponibil.
Ajutorul a venit în final din partea medicului Diana Medregoniu. Doctoriţa a consultat-o, i-a reconfirmat diagnosticul şi a hotărât ca biroul său să fie transformat provizoriu într-un salon. Starea de sănătate a femeii s-a ameliorat, dar pentru că începea weekendul, doctoriţa a luat-o la ea acasă pentru a putea fi tratată.
Pe contul de faceebook al Ambasadei SUA în România a apărut întreaga poveste.
“Cu o forma severa de pneumonie si probleme respiratorii, inginerul Naval Support Facility Deveselu Sandy Higgins (dreapta) nu a reusit sa fie internata de urgenta din cauza lipsei locurilor din primele doua spitale romanesti la care a ajuns. Sandy a avut insa norocul sa intalneasca doi medici deosebiti, Diana si Robert Medregoniu. Vorbitori fluenti de engleza si convinsi ca sprijinul emotional acordat pacientei trebuie sa primeze, familia Medregoniu a ajutat-o pe Sandy sa isi revina, chiar daca a fost nevoie sa o gazduiasca in casa lor. Cine ar fi crezut ca o trauma avea sa duca la o profunda legatura personala medic-pacient? ", a anunţat Ambasada SUA.