Editura Evenimentul si Capital

UMF a livrat, ieri, aproape două mii de medici sistemului de sănătate. Români și străini din toate colțurile lumii au depus jurământul lui Hipocrate

Autor: | | 2 Comentarii | 866 Vizualizari

Ziua de ieri a fost una importantă pentru noua generație de medici. Aproape două mii de absolvenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” au susținut festivitatea de depunere a jurământului lui Hipocrate. În anul centenarului, UMF a realizat un nou record: promovabilitatea 100% în rândul licențiaților.

Promoţia anului 2018 a U niversităţii de M edicină şi F armacie „Carol Davila” din Bucureşti numără 1.944 de absolvenţi, cu 87 mai mulţi faţă de promoţia anului trecut, o diferenţă semnificativă înregistrându-se la nivelul Facultăţii de Medicină unde, anul acesta, sunt 1.223 de absolvenţi, comparativ cu 907 licenţiaţi în 2017. Un rezultat fantastic, consemnat chiar în anul centenarului.

Prof. Mircea Beuran speră ca noii medici să nu plece din țară

„Este a 1 48-a pr omoție de tineri mediciniști, de pr etutindeni. O dată cu terminarea celei mai mari părți de e xamene pe care le dai la Facultatea de Medicină, acesta este cel mai greu examen, un examen de viață, al emoțiilor, de terminarea unui ciclu, în c are fundamantarea mes eriei s e c oncretizează printr - o întâlnire între ab solvenți, c adrele didactice și familia. Totul se încheie cu un jurământ. Acest jurământ antic al lui Hipocrat, chiar dacă a mai trecut prin mici metamorfoze, nu s-a schimbat. Cred că aceste momente te leagă sufletește, îți conturează viitorul, către ce dorești să mergi mai departe”, a spus șeful c atedrei de Chirur gie în c adrul UMF Car ol Davila, Mircea Beuran.

„Drumul de medic este permanent în studiu”

Profesorul Beuran crede că dacălii au insulfat și dragostea de țară studenților proaspăt ab solvenți: „La fiec are cur s există întrebarea: câți vreți să faceți disciplina la c are ați r ecurs, câți vr eți să părăsiți țara? Numărul celor care doresc să se pregătească în țară și să rămână în țară este în creștere. Generația pe care o sărbătorim astăzi este generația care coincide cu anul Marii Uniri, în care, practic, toți care avem această suflare românească am rămas pe teritoriul României. Medicina, fiind o mes erie socială, absolvenții de acum o pot promova, ca purtători de cuvânt pentru a întreține viața acasă, în România. Iar cei care sunt plecați văd că dau semne că ar vrea să se întoarcă. Acest lucru s e datorează unor fapte pr ecum c onstruirea unor spit ale noi, tehnologia adusă, creșterile salariale. Dar nu partea financiară primează, ci posibilitatea folosirii unor aplicații medicale de vârf . După cum vedeți, avem medici de pe toate meridianele pământului, oameni care au venit să studieze la noi, care au ales România”, a mai spus prof. Beuran. În sala festivității, absolvenții de origine română era întrun procent de 50%-50% cu absolvenții străini, din toate colțurile lumii.

PROTESTE de amploare, in Bucuresti, dupa anuntul lui Toader! Ce se intampla ACUM, in Piata Victoriei

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

marţi, 22 ianuarie 2019 Autor: Adrian Pătruşcă

Ucenicul lui Pavel

marţi, 22 ianuarie 2019 Autor: Vasile Andrei

România duce lipsă de roboţi

marţi, 22 ianuarie 2019 Autor: Felix Mihai Badea

Vreme capricioasă până pe 3 februarie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI